Stiri de ultima ora

Mircea Diaconu: Sunt cu adevarat un candidat independent

Mircea Diaconu: Sunt cu adevarat un candidat independent
Politic
Candidatul independent la alegerile prezidenţiale, Mircea Diaconu, a declarat, miercuri, cu ocazia unei întâlniri cu alegătorii la Vaslui, că este cu adevărat independent la prezidențiale, deşi este susţinut de partide politice.

Actualizat: 16.10.2019 - 15:48

Diaconu a subliniat că din 2014 de când a candidat pentru Parlamentul European, a activat numai ca independent. 

De asemenea, el a afirmat că este susţinut de anumite partide şi că are nevoie de acest sprijin doar din punct de vedere logistic, deoarece "independentul pur în România, cu legile noastre, este sortit eşecului".

Totodată, fostul europarlamentar a spus că viaţa politică a României este caracterizată de violenţă şi că preşedintele Iohannis nu îşi exercită, aşa cum ar trebui, rolul de arbitru.

"Acum, situaţia specifică României este dezarmantă pentru că războiul, violenţa între părţi au ajuns la maxim şi în clipa în care una dintre aceste părţi aflate în alegerile prezidenţiale cu partidul său câştigă aceste alegeri, (...) de mâine începe războiul cu cealaltă parte. Vedeţi bine ce-i în Parlament acum, exact în sensul acesta: al ruperii, al violenţei, al luptei politice fără arbitru. Această luptă politică trebuie să aibă o formă de arbitraj nepartinic, nepărtinitor, neutru şi asta trebuie să fie preşedintele. Din păcate, exact preşedintele nostru de astăzi, mă tem că şi cel de ieri, nu mă tem ştiu sigur că şi cel de ieri şi cel de astăzi, s-au introdus în lupta politică exact ca motor, nu ca un calmant", a completat Diaconu.
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus