Stiri de ultima ora

Ministrul Lucian Bode: "Bucurestiul nu va intra in carantina doar pe baza indicelui de 6 infectari la mia de locuitori"

Ministrul Lucian Bode: Bucurestiul nu va intra in carantina doar pe baza indicelui de 6 infectari la mia de locuitori
Politic
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode , a precizat luni, 22 martie, ca decizia ca Bucurestiul sa intre in carantina nu se va baza doar pe coeficientul de 6 infectari cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori."Nu doar indicele conduce la aceasta decizie.Specialistii spun foarte clar: sunt mai multi factori, printre care si acest indice de peste 6 la mie, care pot conduce la o astfel de decizie.Asadar, nu trebuie sa ne grabim, nu trebuie sa dam mesaje care eventual sa induca panica in populatie, trebuie sa fim foarte clari in declaratii, dar daca se va ajunge sa depasim indicele de 6 la mie, cu siguranta, impreuna cu DSU, cu toti factorii implicati, vom lua o decizie, dar nu doar pe baza acestui indice", a declarat Bode la Digi24 .Sanctiuni mai dure pentru localurile care incalca restrictiile. Lucian Bode: "Se trece la nivelul urmator si aplicam sigiliul pe locatie".

Florin Citu a anuntat sedinta cu prefectii

Premierul , urmand sa ia o decizie in privinta carantinarii, atat in cazul Capitalei, cat si a altor zone cu o incidenta mare. Premierul a vorbit si despre situatia locurilor de la ATI, tot mai multe unitati medicale fiind la capacitate maxima.De asemenea, la ora 14.00, la Ministerul Sanatatii va avea loc sedinta pentru modificarea criteriilor de intrare in carantina, la care vor participa reprezentanti DSU, INSP si experti in sanatate publica.Secretarul de stat Andreea Moldovan a declarat, duminica seara, la Digi24 ca Bucurestiul si judetul Ilfov sunt interconectate si ca de aceea este important sa fie abordate unitar, fiind vorba despre o masa mare de oameni care se deplaseaza, "libertate pe care, incet-incet, nu ne-o vom mai putea permite"."Bucuresti si Ilfov sunt interconectate. Este important sa fie abordate unitar, e o masa mare oameni care se deplaseaza. Incet-incet, aceasta libertate nu ne-o vom mai putea permite. Trebuie pasi suplimentari. Situatia nu e roz. Colegii zic ca e mult e greu, suntem supraincarcati, suntem in situatia din noiembrie. Am pornit spre 1000 de paturi de terapie peste care adaugam. Situatia in tara nu e linistitoare.

Este un moment in care trebuie sa avem grija. Masurile trebuie luate cat de repede. Mi-e greu sa zic un termen, maine avem sedinta. Aceste masuri vor fi facute publice", a declarat Andreea Moldovan.
www.ziare.com

Articole similare :
comments powered by Disqus