Stiri de ultima ora

Ministerul Transporturilor: Termenul pentru A1 Sibiu-Orăştie rămâne septembrie

Ministerul Transporturilor: Termenul pentru A1 Sibiu-Orăştie rămâne septembrie
Politic
Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a efectuat, alături de Directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Cătălin Homor şi reprezentanţi ai CNADNR, o vizită de lucru pe Lotul 3 al Autostrăzii Orăştie – Sibiu. Este pentru prima dată când CNADNR execută lucrări ţn regie proprie.

Au fost promovate două faze de intervenţie pentru refacerea corpului autostrăzii ţn urma Expertizei Tehnice şi a Proiectului de Remediere. Faza I a constat  ţn intervenţia imediată asupra terenului de fundare al corpului autostrăzii. Această etapă a cuprins: organizarea de şantier, pregătirea terenului, achiziţia de materiale, realizarea proiectului de fundare. Faza II reprezintă reconstrucţia efectivă a sectorului, ţn baza proiectului iniţial. Termenul pentru reluarea circulaţiei rămâne stabilit ţn luna septembrie 2016.  Lucrările de refacere aferente lotului 3 au ţnceput ţn luna aprilie 2016. 

„Termenul pentru reconstrucţia celor 200 de metri de pe Orăştie - Sibiu se menţine. Se va face Expertiza pe ţntreg lotul, iar dacă apar probleme le vom remedia pe parcurs, fără a afecta traficul. Apreciez ca aţi avut curajul să preluaţi voi lucrarea. Decizia aceasta trebuie respectată. Reparăm ce nu au făcut alţii, din păcate, dar pe banii lor. Nu trebuie să existe nicio abatere de la termenul de finalizare ţnaintat şi pentru cea mai mică ţntârziere vă rog sa-mi prezentaţi soluţiile”, a declarat Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe.

Valoarea contractelor este de 3.715.262,5356 lei fără TVA. Suma este asigurată din garanţii de bună execuţie a constructorului care au fost executate de către CNADNR.

Compania a executat Garanţia de Bună Execuţie constituită de către Salini Impregilo SpA, ţn valoare de 60.479.160,00 lei, sumă ce a fost ţncasată de companie de la banca emitentă ţn data de 28.04.2016.
www.zf.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus