Stiri de ultima ora

Microbuzul, o producţie de televiziune a Casei de filme Palatul Victoria: ce s-a tăiat la montaj?

Microbuzul, o producţie de televiziune a Casei de filme Palatul Victoria: ce s-a tăiat la montaj?
Politic
Microbuze/ Râd în ploaie aurii/ Microbuze/ În zori de zi. În faţa Guvernului se turnează un film. Primii după maşinişti apar, ca întotdeauna, figuranţii. Sunt în Piaţă de la 8 şi aşteaptă, cu mici emoţii, festivitatea. Au venit de ieri la Bucureşti, şi de la 10, şi de la 600 de kilometri, să primească o cheie. Bărbaţi de toate vârstele, în cămăşi cu mâneci scurte sau tricouri bine călcate, îşi fac de lucru pe sub capote. Ei sunt şoferii. Le sulfă în ceafă inşi în costume nescrobite, dar cu cravate de ceremonie. Ei sunt primarii. Sub copertina din curtea Guvernului, ferit de stropii care se scurg, când şi când, pe hainele bune ale celor din Piaţă, va apărea, peste vreo două ore, premierul. Victor Ponta are de dat 100 de chei de la tot atâtea microbuze Opel din 600, câte a cumpărat Guvernul său cu mâna ministrului Liviu Dragnea, cu 16,2 milioane de euro. Aşa arată scenariul. Dar două ore trec greu, pe ploaie măruntă. Oamenii urcă la bord, pun o manea, mai dau un telefon acasă. Au, până la urmă, şi actele şi cheile, încă de azi-noapte. O spune, franc, domnul Costel: “Le-am luat de aseară cu proces-verbal acolo, în Popeşti-Leordeni, ne-au dat şi cheile, dar acum, la unii ni le-au luat înapoi să le dea încă o dată premierul, cu televiziunile”. Aşa arată, nefardată, realitatea, scrie Gândul.

Un an a trecut de când, de peste stradă, de la masa Guvernului, se proiecta deja ceremonia. 16 milioane de euro ajungeau atunci la Ministerul Dezvoltării pentru 600 de microbuze care să pice la ţanc, în anul cu alegeri prezidenţiale. Scopul, unul nobil: transportul elevilor de la sate până la şcoală.

Douăsprezece luni mai târziu, 100 de maşini galbene cu inscripţia "Achiziţionat de Guvernul României prin MDRAP" s-au aliniat, pe timp de noapte în Piaţa Victoriei să le găsească zorii, premierul, miniştrii, televiziunile. Vor fi, într-o lună, 600 şi, peste altele trei, promisiuni de încă 650. Guvernul Ponta 3 abia se încălzeşte.
www.zf.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus