Stiri de ultima ora

"Metro Europe": De Ziua Europei, oferte de studii în Danemarca, prezentate în stația de metrou Piața Romană

Metro Europe: De Ziua Europei, oferte de studii în Danemarca, prezentate în stația de metrou Piața Romană
Politic
Oferte de studii, informații despre economie, cultură, design, turism, dar și o expoziție de fotografie despre Danemarca le sunt prezentate, vineri, bucureștenilor, în stația de metrou Piața Romană, cu ocazia evenimentului "Metro Europe", care marchează Ziua Europei.

La standul Danemarcei, organizat sub sloganul "Study in Denmark", călătorilor le sunt oferite broșuri cu oferta educațională, dar și pliante despre economia daneză.

Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Filote, și-a început, la Piața Romană, "micul său turneu european" de la metrou făcând o scurtă prezentare a evenimentului care marchează Ziua Europei.

"Aici îmi încep micul meu turneu european. Cu ocazia Zilei Europei, reprezentanța Comisiei Europene în România, împreună cu ambasadele și centrele culturale ale statelor reprezentate aici, au organizat acțiunea Metro Europe, în care 16 stații de metrou din București sunt "preluate" de state membre care încearcă să își promoveze ce au mai interesant pentru publicul din România", a spus Angela Filote.

Ambasadorul Danemarcei, Karsten Vagn Nielsen, a explicat alegerea ca locație a stației de metrou Piața Romană prin faptul că evenimentul este focusat pe tineri.

"Suntem foarte fericiți să fim aici în Piața Romană. Am decis anul acesta să ne concentrăm pe tineri, pe studenți. Suntem în zona unde sunt foarte multe oportunități de educație, sunt foarte mulți studenți. Foarte mulți studenți români merg la studii în Danemarca, reprezintă al treilea cel mai mare grup de studenți străini din Danemarca și, de aceea, considerăm că trebuie să promovăm și să dezvoltăm contactele dintre națiunile noastre. Deși taxele de studii sunt destul de mari, românii vin la studii", a afirmat Karsten Vagn Nielsen.

Directorul general Metrorex, Catalin Homor, s-a referit la relația Metrorex cu Uniunea Europeană.

"Am reușit să atragem o serie de fonduri europene — peste 400 de milioane de euro pe proiectele parte din strategia de dezvoltare și în strategia noastră. Până la sfârșitul lui 2015, dorim să atragem alte peste 500 de milioane de euro. În total, peste un miliard de euro, cu termene de realizare sfârșitul lui 2016, sfârșitul lui 2017", a spus acesta.

El a arătat că, pe viitor, evenimente precum "Metro Europe" vor fi extinse și pe alte magistrale.

"Călătorul are posibilitatea și oportunitatea, cu costul unei călătorii, să facă un tur al Europei și să guste din tot ce înseamnă tradiții, culturi, din Europa", a spus Homor.

O serie de evenimente, reunite sub denumirea "Metro Europe", vor fi organizate vineri în mai multe stații ale metroului bucureștean pentru a marca Ziua Europei.

Evenimentele sunt organizate de Reprezentanța Comisiei Europene în România, împreună cu Metrorex și 16 ambasade și institute culturale, reprezentând state membre ale Uniunii Europene.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus