Stiri de ultima ora

Marcel Ciolacu: Guvernează cineva România în momentul de față? |

Marcel Ciolacu: Guvernează cineva România în momentul de față? |
Politic
Marcel Ciolacu , președintele PSD , a reproșat Guvernului Cîțu că nici acum nu a venit în Parlament cu bugetul pe 2021. Liderul social-democraților susține că, din cauza acestei întârzieri, investiții în România nu se pot face cel puțin până în martie. Ciolacu a mai acuzat PNL că de când a ajuns la guvernare nu a realizat mai nimic și s-a lăudat cu investițiile făcute de PSD .

Marcel Ciolacu , critici la adresa Guvernului pe tema bugetului de stat pe 2021

„Guvernul nu a venit cu cea mai importantă lege care se votează anual în Parlament - Legea bugetului. Nu vedeți? Caută să vândă companiile românești, nu faci consum, ai mărit salariul minim cu 2 lei pe zi, nu ai investit. Vă dați seama ce se mărește consumul în România cu această majorare de 2 lei ... 

Noi avem primari și președinți de Consilii Județene aleși în septembrie. Ei și-au pregătit bugetele de investiții. Ei nu pot să facă aceste investiții sau să declanșeze licitațiile, că nu a venit bugetul de stat. După ce trece bugetul de Parlament, se trimite la fiecare CJ, apoi face CJ ședința de buget, apoi trimite fila de buget la fiecare localitate din județ, care îl pune în dezbatere publică și apoi îl votează. 

Pentru declanșarea de eventuale investiții în România, noi vorbim de martie încolo. Ați mai văzut investiții pornite? În afară de panglicile tăiate de Orban și Iohannis. Investiții făcute de PSD , finalizate 2% de ei și au venit și au tăiat panglica, cum e centura Bacăului. Mai știți de alte investiții?

Am mai auzit teoria că a venit Viorica Dăncilă în ianuarie. Corect, dar aleșii locali declanșaseră deja investițiile. Noi suntem la începutul unui ciclu, atât local cât și central.

Guvernează cineva România în momentul de față? E vreo hotărâre luată? Ca să poți să guvernezi local și central, în primul și în primul rând trebuie să pornești bugetul de stat”, a declarat Marce Ciolacu, luni, la TVR.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus