Stiri de ultima ora

Ludovic Orban, despre cazul din Harghita: Ursul a zăcut pe drum pentru că autorităţile nu şi-au făcut datoria

Ludovic Orban, despre cazul din Harghita: Ursul a zăcut pe drum pentru că autorităţile nu şi-au făcut datoria
Politic
Premierul Ludovic Orban a declarat, luni seară, că ursul lovit de maşină în Harghita a zăcut 18 ore pe drum, deoarece autorităţile nu şi-au făcut treaba, iar medicul veterinat nu a dispus de toate resursele necesare pentru a rezolva această situaţie.

Ludovic Orban, despre cazul din Harghita: Ursul a zăcut pe drum pentru că autorităţile nu şi-au făcut datoria

„A zăcut pe drum pentru că autorităţile nu şi-au făcut datoria. Pentru că medicul veterinar nu era dotat cu ceea ce trebuia să facă, pentru că nu a transmis informaţia, prefectul nu a convocat comitetul şi nu au fost luate deciziile care erau obligatorii prin reglementările aflate în vigoare. Ştiţi la ce oră a primit Ministerul Mediului solicitarea de aprobare a împuşcării ursului? La ora 11:05, duminică, în condiţiile în care accidentul s-a produs în jurul orei 18:45. E o viteză de melc. Ministerul Mediului a luat decizia în 45 de minute, după analizarea situaţiei şi după informaţii suplimentare”, a spus Ludovic Orban, la Realitatea PLUS. Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat, luni, că în cazul din Harghita am asistat la o „agonie în direct”, acuzând că ursul a fost supus unui „comportament inuman”. În şedinţă MMPA, s-a stabilit constituirea unui grup de lucru în judeţe, astfel încât situaţii de acest fel să nu mai aibă loc. Potrivit acestuia, Ministerul Mediului a emis avizul de recoltare a ursului duminică, la ora 12.00.

Alexe a precizat că în cursul zilei de luni vor fi transmise adrese neoficiale pentru constituirea grupului de lucru, de modificare a lui 557/2017 astfel încât la nivelul judeţelor să existe comitete judeţene de urgenţă.. Ursul, care a fost lovit de o maşină sâmbătă, în jurul orei 18.00 şi a fost lăsat să agonizeze aproape o zi pe drum, în Harghita, a fost împuşcat de vânători. Potrivit autorităţilor, animalul a fost ridicat de pe carosabil duminică, după 18 ore de la producerea accidentului. Din cauza intervenţiei defectuoase, ministrul de Interne Marcel Vela a decis să demareze procedura de demitere a prefectului din Harghita. În acest caz a fost deschis şi un dosar penal pentru a se stabili dacă cineva se face vinovat de o infracţiune.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus