Stiri de ultima ora

Ludovic Orban: ”Argumentul că se amână moţiunea după decizia CCR e ridicol, penibil”

Ludovic Orban: ”Argumentul că se amână moţiunea după decizia CCR e ridicol, penibil”
Politic
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban , afirmă, miercuri, că noua majoritate din Birourile Permanente Reunite ”încalcă Constituţia şi principiul constituţional privind statul de drept pentru că blochează procedurile cu privire la moţiunea de cenzură”.

”Argumentul că se amână moţiunea după decizia CCR e ridicol, penibil”, afirmă Orban.

”O majoritate din BPR încalcă Constituţia şi principiul constituţional privind statul de drept pentru că blochează procedurile cu privire la moţiunea de cenzură, proceduri constituţionale şi regulamentare ”, a declarat, miercuri, Ludovic Orban .

Acesta susţine că nu există niciun conflict între Guvern şi Parlament.

”Nu există niciun conflict între Guvern, Guvernul aici nu există. Ce ar vrea Guvernul că dacă se depune moţiune de cenzură, ea nu poate fi dezbătură şi votată? (...) Argumentul că se amână moţiunea după decizia CCR e unul ridicol, penibil”, a mai afirmat Orban.

Întrebat dacă va convoca un plen pentru moţiune, Orban a explicat: ”Anca Dragu mi-a transmis o scrisoare în care mi-a formulat anumite solicitări, am cerut punctul de vedere de la Departamentul legislativ al Camerei, îl voi analiza, mă voi consulta cu doamna Dragu şi voi anunţa decizia mea”.

Situaţia prezentată de Guvern în sesizarea depusă la CCR privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament pe tema moţiunii de cenzură nu presupune şi nici nu conduce la existenţa , în sensul Constituţiei şi al legislaţiei subsecvente, afirmă preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PNL Ludovic Orban, în punctul de vedere separat transmis Curţii Constituţionale, propunând respingerea sesizării depuse de Executiv.

Scrie pe Ziare.Com

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, ia cerut premierului să spună, la rândul său, dacă îşi dă demisia în cazul în care CCR nu îi va da dreptate în decizia aferentă sesizării...
www.ziare.com

Articole similare :
comments powered by Disqus