Stiri de ultima ora

Lucian Bode, ministrul Transporturilor: Podul suspendat peste Dunăre, cea mai mare dezvoltare a infrastructurii de transport rutier pentru această zonă din istoria României |

Lucian Bode, ministrul Transporturilor: Podul suspendat peste Dunăre, cea mai mare dezvoltare a infrastructurii de transport rutier pentru această zonă din istoria României |
Politic
Lucian Bode , ministrul Transporturilor, susține că podul suspendat peste Dunăre este cea mai mare dezvoltare a infrastructurii de transport rutier pentru această zonă din istoria României. Demnitarul a făcut această declarație în timpul vizitei pe care a desfășurat-o la obiectivele de investiții din județele Brăila și Galați.

Lucian Bode , despre podul suspendat peste Dunăre

„Este cea mai mare dezvoltare a infrastructurii de transport rutier din istoria României pentru această zonă. Avem acest obiectiv în implementare şi 500 de milioane de euro valoarea lui, avem în licitaţie, proiectare şi execuţie cele două obiective, varianta de ocolire Galaţi şi drum expres Brăila-Galaţi, împreună, cu o valoare de aproximativ 300 de milioane de euro şi aşa cum puteţi observa, avem şi conexiunile acestui obiectiv cu principalele centre de dezvoltare din zonă, pentru că acest pod fără conexiunea cu drumul expres, cu Tulcea, cu Galaţiul, cu Constanţa mai departe, nu este valorificat la nivelul investiţiei pe care noi o facem aici. Aşadar, în cele 5 luni din acest an, Guvernul Orban a semnat contractele pentru realizarea SF (studiul de fezabilitate, n.r.) şi întocmirea proiectului tehnic de execuţie pentru următoarele Drumul expres Brăila-Tulcea 75 km”, a afirmat Lucian Bode , potrivit comunicatului transmis de Ministerul Transporturilor.

Premierul Ludovic Orban, care a vizitat și el zona, a afirmat că, „în ceea ce priveşte marile proiecte de infrastructură, în următorii 10 ani România va investi peste 40 de miliarde de euro în dezvoltarea infrastructurii de transport. De asemenea, va exista un angajament pentru dezvoltarea infrastructurii în domeniul energiei, de cel puţin 25 de miliarde de euro, în următorii 10 ani. Obiectivul nostru este să reindustrializăm România, să folosim toate pârghiile pe care le avem la dispoziţie pentru a atrage noi investiţii pentru a dezvolta capacităţi industriale, pentru a reuşi cu adevărat să producem competitiv cât mai multe lucruri în România fructificând toate oportunităţile care ne vor fi oferite de dezvoltările de pe piaţa europeană, de pe cea internaţională. Din acest motiv vreau să asigur investitorii de la Liberty că fac o investiţie care va da roade atât pe termen scurt, cât şi pe termen mediu şi lung”.  

Infrastructura de transport rutier din România, radiografiată de ministrul Transporturilor în direct pe B1 TV

Ministrul Lucian Bode a prezentat, marți seară, în direct pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, situația de moment a proiectelor de autostrăzi și drumuri expres din România, explicând că dacă în prima parte a anului a deschis șantiere pe 70 de kilometri, lucrările pe alți 80 de kilometri vor fi demarate până la final de 2020.

Tot atunci a subliniat că și-a propus să elaboreze „un plan investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport în România pentru următorii 10 ani. Va fi parte integrantă a planului de dezvoltare economică a României, pe care Guvernul îl va prezenta în zilele următoare. Este, de altfel, un document necesar, pentru că Master Planul General de Transport adoptat în 2016, prin Hotărâre de Guvern, trebuie revizuit. În al doilea rând este o condiție esențială, obligatorie pentru a putea accesa fondurile europene din exercițiul 2021-2027. Nu în ultimul rând, poate că reușim să ne așezăm cu toții la aceeași masă, clasa politică, și să spunem «acesta este planul, indiferent cine vine la guvernare, acestea sunt axele principale pe care trebuie să le finanțăm, acestea sunt sursele de unde putem să luăm banii, haide să ținem de acest plan de dezvoltare, indiferent cine guvernează România»”.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus