Stiri de ultima ora

Executivul modifică Hotărârea de Guvern privind starea de alertă: Restaurantele și instituțiile de cultură, deschise de la 1 septembrie. Normele vor fi stabilite de ministerele de resort (VIDEO) |

Executivul modifică Hotărârea de Guvern privind starea de alertă: Restaurantele și instituțiile de cultură, deschise de la 1 septembrie. Normele vor fi stabilite de ministerele de resort (VIDEO) |
Politic
Premierul Ludovic Orban a anunțat, în deschiderea ședinței de Guvern de luni, că Executivul va modifica Hotărârea privind instituirea stării de alertă, astfel încât să fie prevăzută reluarea activității, de la 1 septembrie, în cazul restaurantelor și cafenelelor, dar și în cinematografe, teatre și alte instituții de cultură. Aceste activități se vor desfășura în baza unor reguli clare de protecție sanitară, dată fiind epidemia de coronavirus, ce urmează să fie stabilite prin Ordine comune de către Ministerele Sănătății, Economiei și Culturii.

„CNSU a luat decizia de a propune reluarea activității instituțiilor de cultură, teatre, cinematografe, dar și reluarea activității în restaurante și cafenele din spații închise. Reluarea activității se va face de la 1 septembrie. 

Noi azi trebuie să adoptăm Hotărrea de Guvern prin care se modifică Hotărârea de Guvern privind starea de alertă, pentru a include toate prevederile necesare pentru reluarea activităților în bune condiții. Imediat după publicarea în Monitorul Oficial, pentru fiecare domeniu Ministerul Sănătății și cel al Culturii vor trebui să emită azi Ordinul comun privind regulile de protecție sanitară care trebuie respectate în domeniul culturii, iar Ministerul Sănătății și cel al Econoniei vor trebui să emită Ordinul cu regulile de respectat în restaurante și cafenele.  Aici am inclus un prag privitor la nivelul de răspândire al virusului la nivel județean. E vorba de 1,5 la mie cazuri cumulate în ultimele 14 zile și am lăsat posibilitatea comitetelor județene pentru situații de urgență ca acolo unde apare o creștere să restricționeze activitatea în localitatea respectivă și posibilitatea ca acolo unde nivelul e sub, să se permită reluarea activității.

Va trebui comunicate public, domnilor miniștri, aceste decizii. Va trebui să discutați cu reprezentanții în domenii pentru a prezenta aceste norme și a-i asocia alături de noi în respectarea regulilor”, a declarat Ludovic Orban , la debutul ședinței de Guvern.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus