Stiri de ultima ora

Eugen Tomac, despre proiectul autostrăzii Gdansk - Constanța: Americanii le transmit rușilor că ”pe aici nu se mai trece” (VIDEO) |

Eugen Tomac, despre proiectul autostrăzii Gdansk - Constanța: Americanii le transmit rușilor că ”pe aici nu se mai trece” (VIDEO) |
Politic
Americanii le transmit rușilor că ”pe aici nu se mai trece”. Este reacția președintelui PMP , Eugen Tomac , după anunțarea proiectului autostrăzii Gdansk - Constanța. Tomac susține că ideea americanilor este cea mai bună veste pentru români, informează B1 TV.

Eugen Tomac ( PMP ), despre proiectul autostrăzii Gdansk - Constanța

Vestea construirii de către americani a unei autostrăzi care să lege Constanța de portul polonez Gdansk continuă să stârneasca reacții. Președintele PMP , Eugen Tomac , susține că Statele Unite transmit un mesaj categoric Rusiei.

„Vestea primită de la Washington este extraordinară și demonstrează cât se poate de limpede că Statele Unite ale Americii sunt cel mai important partener strategic al României. Nu trebuie să uităm nicio clipă că România a fost victima URSS în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Astăzi teritoriile de la est de Prut nu ne mai aparțin, iar la doar 150 kilometri de frontieră, pe teritoriul Republicii Moldova, se află ilegal armata Federației Ruse. Prin urmare, proiectul anunțat de administrația americană privind construirea autostrăzii și a căii ferate Gdansk - Constanța trebuie să ne bucure enorm. Semnalul este clar: pe aici nu se mai trece din nou!”, a comentat liderul PMP .

Eugen Tomac deschide lista candidaților PMP din București pentru Camera Deputaților. Pentru Senat, lista va fi deschisă de Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe.

SUA vor să construiască o autostradă și o cale ferată care să lege Constanța de Gdansk

Ambasadorul Statelor Unite în România, Adrian Zuckerman, a anunțat , în urmp cu două zile, că SUA vor începe derularea unui nou proiect pentru România, împreună cu Polonia, pentru construirea unei autostrăzi și a unei căi ferate, care să lege Constanța, de la Marea Neagră, cu Gdansk, de la Marea Baltică.

„Acest proiect de infrastructură va reprezenta un beneficiu uriaş pentru economiile României şi Poloniei, dar şi pentru economiile din regiune, ani buni de acum încolo”, a punctat diplomatul.

Acord SUA - România pentru construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă 

Vineri, ministrul Economiei, Virgil Popescu, și Secretarul american pentru Energie, Dan Brouillette, au parafat un proiect de acord interguvernamental pentru construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și pentru retehnologizarea unității 1.

Dan Brouillette a declarat că Statele Unite „așteaptă cu nerăbdare să-și ofere expertiza pentru a dezvolta această importantă sursă de energie”. 

La rândul său, Popescu a susținut că „România face un uriaș pas în dezvoltarea parteneriatului său strategic cu Statele Unite ale Americii, în ceea ce privește componenta energetică, și anume cooperarea în domeniul nuclear civil”.

Ambasadorul Adrian Zuckerman a afirmat că valoarea acestui proiect se ridică la 8 miliarde de dolari.

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a semnat în SUA cu omologul său american o foaie de parcurs pe 10 ani

La rândul său, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a semnat cu omologul său american, Mark Esper, o foaie de parcurs pe zece ani, document ce prevede obiectivele şi interesele comune ale celor două țări în domeniu, precum modernizarea sectorului apărării şi securitatea în regiunea Mării Negre. 

„America este alături umăr cu umăr de România pe măsură ce avansăm pacea, democraţia, libertatea şi celelalte valori comune ale noastre”, a declarat Esper.

„Statele Unite sunt aliatul nostru cel mai puternic”, a subliniat Nicolae Ciucă.  
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus