Stiri de ultima ora

Şeful CNADNR a fost demis de ministrul Transporturilor. În locul său va fi numit Cătălin Homor

Şeful CNADNR a fost demis de ministrul Transporturilor. În locul său va fi numit Cătălin Homor
Politic
Narcis Neaga, şeful Companiei de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi (CNADNR),  a fost schimbat din funcţie de ministrul Transporturilor, Marian Costescu. În locul său va fi numit Cătălin Homor, actualul director interimar al Metrorex. Ministrul Transporturilor a anunţat că societatea de administrare a reţelei de drumuri va fi reformată şi va avea management privat.

Demitere la CNADNR

ACTUALIZARE Telejurnal 14.00 Mai bine de 2 ani şi jumătate a reuşit Narcis Neaga să asigure interimatul la CNADNR, aminteşte Ionuţ Gheorghe, reporter Ştirile TVR.

În această perioadă, marile lucrări de infrastructură au bătut pasul pe loc.

Corpul de control al fostului ministru al Transporturilor a verificat activitatea de la CNADNR în perioada august-octombrie şi a descoperit  mai multe nereguli. Managementul nu a urmărit desfăşurarea lucrărilor de infrastructură, iar proiectele importante aveau întârzieri extrem de mari.

Ministrul Transporturilor, Marian Costescu:

Ministerul Transporturilor are suspiciuni de natură penală, după ce a primit raportul Corpului de control privind proiectarea şi construcţia sectorului de şosea de mare viteză Cunţa-Sălişte.

"Având în vedere toate aspectele constatate de Corpul de Control, precum şi prevederile Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii, au apărut suspiciuni de natură penală şi au fost sesizate organele abilitate ale statului cu privire la nerespectarea de către proiectant, constructor, diriginte de şantier (inginer FIDIC) a prevederilor legislaţiei în vigoare, precum şi cu privire la modul în care a acţionat conducerea CNADNR în derularea contractelor", arăta Ministerul Transporturilor, într-un comunicat.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus