Stiri de ultima ora

Șefa CSM va sesiza la CCR un conflict juridic cu ministrul Justiției

Șefa CSM va sesiza la CCR un conflict juridic cu ministrul Justiției
Politic
Lia Savonea , șefa Consiliului Superior al Magistraturii ( CSM ), a anunțat, marți, că va sesiza Curtea Constituțională (CCR) pentru un conflict juridic de natură constituțională cu Ana Birchall , ministrul Justiției. „În calitate de președinte al CSM am decis să sesizez CCR cu un conflict juridic de natură constituțională față de atitudinea ministrului Justiției”, a anunțat Savonea, într-o declarație de presă la sediul CSM , potrivit g4media.ro.

Lia Savonea s-a aflat în mijlocul mai multor critici în ultimul timp. Săptămâna trecută, de exemplu, asociaţiile "Forumul Judecătorilor din România" şi "Iniţiativa pentru Justiţie" au solicitat demisia Liei Savonea pe motiv că ar fi propus "în secret" modificarea Legii de funcţionare şi organizare a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). 

Una dintre propunerile ei fiind ca venitul soţului său soţiei persoanei care depune declaraţia de avere să fie anonimizat. 

Legat de acest subiect, tot săptămâna trecută, Lia Savonea a acuzat presă că „a propagat știri false, inexacte și confidențiale" legate de verificarea averii ei de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Ulterior, cerând (prin CSM ) publicarea unui comunicat de presă pentru „respectarea adevărului faptic pentru corecta informare a cetățenilor".

De altfel, emiterea de comunicate de presă în numele Liei Savonea, dar prin intermediul CSM , este una dintre nemulţumirile unei părţi a CSM . Aceştia intenţionează să ceară revocarea ei din funcţia de preşedinte al instituţiei, mai fiind nemulţumiţi şi de modul în care sunt convocate şedinţele de plen sau de numirea Adinei Florea la şefia SIIJ. 
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus