Stiri de ultima ora

Donald Tusk a avut o întrevedere cu premierul Ungariei, Viktor Orban, înaintea Summitului de la Sibiu

Donald Tusk a avut o întrevedere cu premierul Ungariei, Viktor Orban, înaintea Summitului de la Sibiu
Politic
Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a avut o întrevedere cu prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, înaintea Summit-ului informal al şefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană de la Sibiu.

33 afişări

Donald Tusk a avut o întrevedere cu premierul Ungariei, Viktor Orban, înaintea Summitului de la Sibiu

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a postat, joi, o fotografie, pe contul său de Twitter, de la întâlnirea sa cu prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban. „Întâlnire cu premierul Viktor Orbán înainte de #SibiuSummit", este mesajul alăturat fotografiei cu cei doi. Începând cu ora 11.45 şefii statelor şi guvernelor UE, printre care cancelarul Germaniei, Angela Merkel, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, precum şi premierul Ungariei, Viktor Orban, vor sosi la Primăria Sibiu, unde se desfăşoară Summitul informal al şefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană.

Reuniunea Consiliului European cu Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, va începe la 12:30, în Sala Atrium, Primăria Sibiu.  

Meeting with PM Viktor Orbán ahead of the #SibiuSummit. pic.twitter.com/4YxjHSbvdj — Donald Tusk (@eucopresident) May 9, 2019

  Liderii europeni vor face o fotografie de familie la ora 13:15 în Piaţa Mare, iar de la 13:30 vor participa la un dejun de lucru la Muzeul Brukenthal din Sibiu, urmând ca la 15.30 să înceapă a doua sesiune de lucru a summitului informal al Consiliului European. Preşedintele Klaus Iohannis are programată, începând cu ora 18.00, o conferinţă de presă comună cu Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cu Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. De asemenea, în agenda lui Iohannis figurează o întâlnire cu reprezentanţii Forumului Democrat al Germanilor din România, cu participarea Cancelarului Republicii Federale Germania, Angela Merkel. Principalul subiect al discuţiilor al reuniunii informale a Consiliului European de la Sibiu va fi viitorul Uniunii Europene, cu accent pe Agenda Strategică a Uniunii pentru perioada 2019-2024. Cu această ocazie, liderii europeni vor avea un schimb de opinii cu privire la provocările actuale cu care se confruntă Uniunea şi la priorităţile acţiunii la nivel european pentru următorii ani. Totodată, liderii UE 27 urmează să adopte o Declaraţie cu privire la viitorul Uniunii Europene.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus