Stiri de ultima ora

Dan Barna, după „episodul Iordache”: „USR niciodată n-a inventat o minciună de genul celei care ne-a fost nouă servită în acele zile” (VIDEO) |

Dan Barna, după „episodul Iordache”: „USR niciodată n-a inventat o minciună de genul celei care ne-a fost nouă servită în acele zile” (VIDEO) |
Politic
Dan Barna a vorbit, marți seară, în direct pe B1 TV, despre acuzațiile cu care s-a confruntat USR , în condițiile în care mai mulți lideri politici au imputat Uniunii că ar fi facilitat numirea lui Florin Iordache, autorul OUG 13, în funcția de președinte a Consiliului Legislativ. „Domnul Orban știa foarte bine că nu USR votase cu Florin Iordache”, susține fostul candidat la prezidențiale.

Dan Barna , președintele USR , în direct pe B1 TV

Referitor la „episodul Florin Iordache”, Dan Barna a declarat: „Acolo, lucrurile s-au clarificat foarte limpede și s-a văzut că de câte ori se încearcă o fumigenă dintr-aceasta se întoarce în față. Adică, într-adevăr, ceea ce a făcut atunci premierul Orban a fost un lucru pur și simplu greșit”.

Întrebat de Tudor Mușat ce a făcut „greșit” premierul Ludovic Orban, Dan Barna a răspuns: „Faptul că a colportat o informație falsă. Domnul Orban știa foarte bine că nu USR votase cu Florin Iordache. Informația era foarte clară și o deținea. Faptul că a încercat să lanseze în spațiul public acest dubiu evident că a fost clarificat în două zile și reacția și a mediului online, și a cetățenilor a fost una pe măsură. Mesajul pe care l-au dat colegii mei, lider de grup Cătălin Drulă, a fost exact în această logică. Cu această tipologie de premier noi nu vom putea colabora după alegeri. Astfel trebuie înțelese lucrurile și aici nu e niciun echivoc, și susțin pozițiile colegilor mei. Pentru că ori ne respectăm cuvântul și folosim adevărul ca resursă de a construi... pentru că dacă încercăm mereu să dăm și această ciupeală la prosteală, nu putem construi credibilitate. Or, ca să ai o bună guvernare, pe care noi o avem ca program în perioada următoare, așteptăm o loialitate pe care noi am oferit-o tot timpul. Pentru că USR niciodată n-a inventat o minciună de genul celei care ne-a fost nouă servită în acele zile, cum că noi l-am fi votat pe Florin Iordache, ca să fiu foarte clar. Acela a fost un element care a adus multă tensiune ne-necesară în relația cu PNL”.

Ce spuneau președinții PNL și PMP după votul din Parlament care a consfințit numirea lui Florin Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ

Florin Iordache (PSD) a fost numit președinte al Consiliului Legislativ, în timp ce George Edward Dircă ( USR ) a fost numit președinte al Secției de evidență oficială a legislației și documentare a Consiliului Legislativ. După votul din Parlament, premierul Ludovic Orban declara că din analizarea rezultatelor reiese că USR a votat pentru Florin Iordache. 

Întrebat dacă USR a votat cu Florin Iordache, președintele PNL sublinia : „După cum arată rezultatele, nu există altă posibilitate. Dacă ne uităm la voturile lui Iordache și la voturile candidatului USR la vicepreședintele Consiliului Legislativ, asta e concluzia care se poate trage”.

La rândul său, Eugen Tomac, președintele PMP, declara „” la votul din Parlament. Celebrul prezentator S-A STINS din viață. ESTE VESTEA TRISTĂ A ZILEIBeing Sent

„Statuia moralității s-a prăbușit. Să spunem lucrurilor pe nume. Votul pentru Iordache de la PSD și Dircă de la  USR  a fost dat sigur de către parlamentarii celor două partide. Este dreptul lor să voteze cum doresc în Parlament, dar să o facă asumat! La fel s-a întâmplat și în această vară, când Bădălau a fost votat cu ambele mâini pentru funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi, dar nimeni nu a recunoscut, prevalându-se de secretul votului. În cazul votului de ieri, e clar că a fost o înțelegere politică. Noi îl votăm pe al vostru, voi - pe al nostru”, spunea, printre altele, Eugen Tomac.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus