Stiri de ultima ora

Criza apei calde şi a căldurii în București. Nicușor Dan acuză administrația Capitalei că nu a făcut investiții și a mai și mințit / Viceprimarul Bădulescu: „N-am înțeles nimica...” (VIDEO)

Criza apei calde şi a căldurii în București. Nicușor Dan acuză administrația Capitalei că nu a făcut investiții și a mai și mințit / Viceprimarul Bădulescu: „N-am înțeles nimica...” (VIDEO)
Politic
Nicușor Dan a declarat, pentru B1 TV, că bucureștenii au ajuns în situația de a sta fără căldură și apă caldă din cauza administrației Capitalei, care nu a făcut investițiile necesare. În schimb, viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a dat vina pe guvernul învestit acum o lună. El a mai afirmat că Bucureștiul au ajuns în această situație deoarece de ani buni „n-a făcut nimeni nimic și acum a crăpat”.

„În acest moment, RADET trăiește o perioadă puțin mai grea, pe care am depășit-o cu ajutorul lui Dumnezeu. Pe zonele care au fost afectate, și s-au făcut lucrările major, nu vor mai apărea acest tip de avarii, poate doar unele mici. De ce s-a ajuns aici nu are rost să mai spun, că știe toată lumea: n-a făcut nimeni nimic și acum a crăpat. Ăsta e adevărul! Trebuie să știm că am avut patru avarii majore, trei din ele cauzate de modul în care ELCEN a furnizat agentul termic, adică nu l-a furnizat, și una în Sectorul 3, care a fost remediată”, a declarat Aurelian Bădulescu, în emisiunea „Se întâmplă acum!”, de pe B1 TV.

Nicușor Dan a declarat, însă, că Administrația Capitalei nu a făcut investiții, astfel încât bucureștenii să nu mai ajungă în situația de a sta fără apă caldă și căldură: „Asta poate să vadă toată lumea, ce spuneți dvs că au fost spitale fără apă caldă, cartiere fără apă caldă. Domana primar, acum o lună, într-un interviu, a spus că situația e mai bună decât acum 4-5 ani, că a schimbat conducte, dar situația e mult mai proastă decât acum 5 ani. Doamna primar a mai spus că a schimbat 180 de km. Nici pe departe! Doar vreo 30 de km în trei ani - asta e cifra reală, în conduțiile în care conducta principală are 1.000 km. Altă chestiune care ține de administrație: nu s-au accesat acei 180 de milioane de euro, care ar fi permis un ritm mult mai accelerat de schimbare a rețelei de apă caldă”.

Întrebat despre acuzațiile aduse de Nicușor Dan, Bădulescu a spus că, de fapt, pentru marile avarii produse până acum e de vină Guvernul PNL: „N-am înțeles nimica... Deci din patru avarii majore, trei au fost generate de ELCEN, adică de actualul guvern. A patra avarie majoră, din Sectorul 3, a fost remediată. A fost mereu apanajul mafiei galbene. Liberalii au specialitatea asta, le plac tot ce înseamnă gaze influența pe piața energiei. În aceste 30 de zile au fost patru avarii, pe care și le-au asumat. Ăsta e adevărul!”.

Nicușor Dan și-a pus apoi trei întrebări lui Aurelian Bădulescu: de ce adminsitrația Capitalei nu a luat cei 180 de milioane de euro, câți kilometri de conducte au fost schimbați și de ce Primăria nu a plătit ELCEN-ului datoria pe care o are.

„RADET nu a plătit ELCEN, că aşa a spus instanţa, odată cu intrarea în faliment. Dvs vorbiţi ca să vă auziţi! Administraţia a schimbat 180 de km, dovadă sunt lucrările. Nu am luat banii, pentru că cei care căpuşau şi manageriau ELCEN şi-au dorit intrarea noastră  în faliment, pentru a împărți împreună cu firma de insolvență banii prin executarea, lichidarea RADET-ului. Am și avut un mare noroc: un administrator judiciar care ne-a vândut după ce ne-a mâncat atâția bani. E vorba de domnul Piperea!!! A făcut pe jumătate treaba, ne-a băgat mai rău din ce trebuia să ne scoată. Domnul Piperea nu a gestionat cum a trebuit procesul”, a răspuns Bădulescu.

Dan a insistat apoi că, de fapt, administrația a schimbat doar 30 de km de conducte, lucru pe care l-a confirmat inclusiv RADET.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus