Stiri de ultima ora

Coaliția va susține bugetul în forma adoptată de Guvern | Romania Libera

Coaliția va susține bugetul în forma adoptată de Guvern | Romania Libera
Politic
Bugetul de stat va fi votat, cel mai probabil, în cursul săptămânii viitoare, potrivit deciziei liderilor coaliției și a procedurilor parlamentare care trebuie urmate de acesta.

Actualizat: 22.02.2021 - 22:20

Liderii coaliției au discutat mai multe probleme legate de buget, calendarul de adoptare, amendamentele depuse și diverse chestiuni punctuale, precum metodele de a evita escaladarea conflictului de muncă din Valea Jiului.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că după ce proiectul va ajunge în Parlament, va stabili împreună cu președinta Senatului parcursul acestuia prin Legislativ. Surse PNL spun că liberalii vor o soluție rezonabilă pentru respingerea amendamentelor depuse de PSD cât mai rapid. Sursele PNL au completat că cel mai probabil amendamentele vor fi discutate pe capitole și vor fi respinse tot „la pachet”, în condițiile în care ședințele vor fi conduse chiar de Ludovic Orban. Dacă cele câteva „mii de amendamente” depuse de pesediști ar fi votate punct cu punct, activitatea Parlamentului ar fi blocată zile în șir. Tot în acest context, USR PLUS a anunțat că nu va depune amendamente.

Întrebat ce se va întâmpla în condițiile în care PSD a amenințat cu depunerea unei moțiuni de cenzură dacă amendamentele vor fi respinse, Ludovic Orban a replicat: „Să depună”. 

„PSD vrea să ne scoată din UE” 

Potrivit premierului Florin Cîțu, amendamentele depuse de PSD au un impact bugetar de aproape 6% din PIB şi a susţinut că social-democraţii vor să scoată România din Uniunea Europeană.
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus