Stiri de ultima ora

Cioloș: Ministerul Transporturilor pregătește o ordonanță de urgență pentru a debloca unele proiecte de infrastructură

Cioloș: Ministerul Transporturilor pregătește o ordonanță de urgență pentru a debloca unele proiecte de infrastructură
Politic
Premierul Dacian Cioloș a anunțat vineri că Ministerul Transporturilor pregătește mai multe acte normative pentru a debloca procesul de avizare care întârzie anumite proiecte de infrastructură și pentru a facilita pregătirea contractelor de achiziții publice.

"În zilele următoare, Ministerul Transporturilor pregătește o ordonanță de urgență pentru a debloca procesul de avizare și autorizare care întârzie foarte mult multe proiecte — scoaterea din circuitul agricol de exemplu, diferitele avize legate de transportatorii de energie ș.a.m.d, alți parteneri care intră în contact cu proiectele de infrastructură. E în pregătire, totodată, e chestiune de zile, o hotărâre de guvern pentru a clarifica anumite aspecte legate de achizițiile publice, la fel, pentru a facilita, pentru a simplifica și transparentiza mai mult pregătirea contractelor de achiziții publice", a precizat Cioloș, la finalul unei întâlniri de lucru avute la Ministerul Transporturilor.

Premierul a adăugat că i-a solicitat directorului CNADNR, Cătălin Homor, să vină în perioada următoare cu o viziune mai precisă legată de intențiile sale pentru reprofesionalizarea companiei de drumuri.

"I-am cerut domnului director general al CNADNR ca în săptămânile următoare să vină cu o viziune mai precisă legat de ceea ce vrea să facă și în managementul companiei pentru a accelera procesul de reprofesionalizare a companiei prin creșterea performanței în pregătirea și în monitorizarea proiectelor pe care le are în responsabilitate", a precizat prim-ministrul.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus