Stiri de ultima ora

Ciolacu se ceartă cu Orban de la bani

Ciolacu se ceartă cu Orban de la bani
Politic
Ziua de 16 septembrie i-a adus veşti neplăcute lui Ludovic Orban. Are o notă de plată pe birou de nu mai puţin de 65 de miliarde de lei. E scrisă de parlamentarii finanţişti PSD, care au modificat radical în . Pe scurt: au obligat Guvernul să majoreze pensiile cu 40 la sută, să crească acum, şi nu anul viitor, salariile profesorilor, să dea mai mulţi bani primarilor, să mai dea 20 de milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului şi 400 de milioane de lei pentru programul Start Up Nation. Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a făcut imediat totalul, aproape 65 miliarde de lei ar costa bugetul toate aceste cheltuieli, adică aproape 6,5% din PIB-ul naţional. Şedinţa de plen în care senatorii şi deputaţii vor da votul final pentru toate acestea este programată săptămâna viitoare.

Premierul Ludovic Orban a reacţionat vehement: „Ăştia sunt demenţi! Dacă nu se trezeşte Parlamentul şi nu blochează acest raport de-a dreptul imbecil. România riscă să fie retrogradată de toate agenţiile de rating”. 

La scurt timp şi preşedintele Iohannis a criticat votul: PSD vrea să detoneze finanţele publice ale României. Aceşti bani, pur şi simplu nu există. Astfel de apucături electoraliste am mai văzut la PSD -ul lui Dragnea.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus