Stiri de ultima ora

Calendarul pentru aprobarea bugetului pe 2021 de către Parlament. Ludovic Orban: Ca obiectiv, ziua de marți e prevăzută pentru votul final (VIDEO) |

Calendarul pentru aprobarea bugetului pe 2021 de către Parlament. Ludovic Orban: Ca obiectiv, ziua de marți e prevăzută pentru votul final (VIDEO) |
Politic
Parlamentul ar putea da votul final pe Legea bugetului de stat și pe Legea bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2021 în ziua de marți, 2 martie, a anunțat Ludovic Orban , liderul PNL și președintele Camerei Deputaților, care a precizat că aceasta este data stabilită ca obiectiv pentru aprobarea celor două proiecte.

Ludovic Orban , despre calendarul pentru aprobarea bugetului pe 2021 de către Parlament

„Noi am stabilit ca termen pentru finalizarea raportului, atât la Legea bugetului de stat, cât și la Legea bugetului asigurărilor sociale de stat, ziua de sâmbătă – sigur, este stabilită ca țintă sâmbătă, ora 14, în măsura în care vor avea capacitatea, dacă nu, vor continua până la finalizarea raportului. Termenul de depunere a raportului, atât pe Legea bugetului de stat, cât și pe Legea bugetului asigurărilor sociale de stat, a fost stabilit pentru luni, 1 martie, la ora 10. Dezbaterile în plen vor începe la ora 16, luni, 1 martie. Se vor derula dezbaterile în plen, atât dezbaterea generală, cât și dezbaterea pe articole până la finalizare, dacă nu terminăm luni, continuăm marți. Am prevăzut, de asemenea, ca obiectiv, marți să fie votul final, atât la Legea bugetului de stat cât și la Legea bugetului asigurărilor sociale de stat”, a adăugat Ludovic Orban .

Totodată, demnitarul liberal a vorbit și despre Legea plafoanelor, act normativ care stă la baza construcției bugetare.

„După ședința Birourilor permanente reunite, am avut și o ședință a Biroului permanent al Camerei. Încep cu ședința Biroului permanent al Camerei. În urma adoptării de către Senat a Legii plafoanelor, care este o lege care stă la baza construcției bugetare, am decis în Biroul permanent sesizarea Comisiei de buget-finanțe pentru raport și, anterior, pentru avizare, sesizarea Comisiei juridice”, a mai precizat Ludovic Orban .

Guvernul a adoptat forma finală a bugetului pe 2021 în ședința de luni seară, iar acum acesta are nevoie de aprobarea Parlamentului. În acest context, președintele PNL a anunțat și că .
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus