Stiri de ultima ora

AUTOSTRADA Sibiu - Pitești și 300 de noi săli de sport și bazine de înot în 2016 – cum a anunțat Guvernul că va schimba viața românilor

AUTOSTRADA Sibiu  - Pitești și 300 de noi săli de sport și bazine de înot în 2016 – cum a anunțat Guvernul că va schimba viața românilor
Politic
AUTOSTRADA Sibiu - Pitești și 300 de noi săli de sport și bazine de înot în 2016 – cum a anunțat Guvernul că va schimba viața românilor

România ar urma să devină tot mai independentă energetic prin exploatarea zăcămintelor locale, relația românilor cu Fiscul mult simplificată, iar cele mai importante proiecte de infrastructură ar urma să fie demarate, potrivit planurilor anunțate de ministere.

EVZ vă prezintă cele mai importante proiecte pe care membrii Guvernului Cioloș le-au anunțat.

Transporturi: demarează Sibiu - Pitești

Ministerul Transporturilor are în vedere lansarea autostrăzii Sibiu - Piteşti, cu o lungime 116 km şi o valoare totală multianuală de 2,07 miliarde euro, autostrada Nădăşelu - Suplacu de Barcău, Suplacu de Barcău - Borş, Braşov - Comarnic, coridorul IX de transport rutier (Ploieşti - Buzău, Buzău - Focşani, Focşani - Bacău şi Bacău - Paşcani), autostrada Tg. Mureş - Târgu Neamţ - Iaşi - Ungheni (faza I: de la Tg. Neamţ la Ungheni, cu o valoare totală multianuală de 1,4 miliarde euro) şi continuarea lucrarilor pentru proiectul de cale ferată Sighişoara - Simeria (419 milioane euro).

De asemenea, ministerul a anunțat demararea lucrărilor de modernizare pentru linia de cale ferată Radna - Gurasada - Simeria (valoare totală multianuală de 897 milioane euro) şi Braşov - Sighişoara (887 milioane euro), proiectul Braşov - Predeal (518 milioane euro), Bucureşti - Craiova (1,03 miliarde euro) şi proiectul Craiova - Caransebeş (1,14 miliarde euro).

Finanțe – simplificarea relației cu Fiscul

În ceea ce privește Ministerul Finanțelor, acesta are în vedere extinderea sistemului de plată online sau cu cardul a impozitelor, taxelor şi amenzilor de către persoanele fizice. Acesta ar urma să fie definitivat în octombrie 2016, când interacţiunea dintre contribuabil şi unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor/ANAF va fi simplificată şi printr-un portal sau aplicaţie online.

+ Băsescu liniștește spiritele. Armata nu face MOBILIZARE, se derulează proceduri ...

De asemenea, este avută în vedere implementarea unei noi strategii naţionale în domeniul achiziţiilor publice pentru obţinerea de economii şi eficienţă, gestionarea responsabilă a activelor şi participaţiilor statului, lansarea unor mecanisme de transparentizare a cheltuielilor publice, prioritizarea investiţiilor şi derularea unui parteneriat public - privat pentru investiţii prioritare ale Guvernului, de exemplu un spital.

Un alt plan al ministerului este încurajarea conformării voluntare, modernizarea administraţiilor fiscale şi finalizarea implementării proiectului Băncii Mondiale pentru restructurarea administraţiilor fiscale.

În ceea ce privește băncile de stat, CEC Bank ar urma să fie capitalizată și introdus un proces transparent de selecţie a conducerii. În privința Eximbank, este evaluată posibilitatea de a o transforma în bancă de dezvoltare.

România, mai puțin dependenta energetic

Ministerul Energiei vrea să încurajeze producţia de resurse energetice primare din surse locale și continuarea interconectării sistemelor naţionale de transport energie electrică şi gaz natural cu Republica Moldova şi cu celelalte state vecine.
evz.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus