Stiri de ultima ora

Augustin Zegrean explică decizia CCR: "Premierul Dăncilă are obligația de a se prezenta în Parlament. Ea nu poate să rămână cu interimarii mai mult de 45 de zile"

Augustin Zegrean explică decizia CCR: Premierul Dăncilă are obligația de a se prezenta în Parlament. Ea nu poate să rămână cu interimarii mai mult de 45 de zile
Politic
Augustin Zegrean explică decizia CCR: "Premierul Dăncilă are obligația de a se prezenta în Parlament. Ea nu poate să rămână cu interimarii mai mult de 45 de zile"

Un articol de: B1.ro - 18 Sep 2019, 21:56

Fostul judecător al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a explicat în emisiunea prezentată de Silviu Mănăstire, “Dosar de politician” decizia CCR de miercuri, potrivit căreia Iohannis este obligat să revoce miniștrii demiși de Dăncilă, să numească interimarii și să motiveze refuzul numirii noilor miniștri. Totodată premierul Viorica Dăncilă trebuie să vină în Parlament pentru un vot de încredere.

El a precizat totodată care sunt obligațiile premierului Viorica Dăncilă.

“Dăncilă are obligația de a se prezenta în Parlament. Ea nu poate să rămână cu interimarii mai mult de 45 de zile și în vremea asta nu are decât să își gasească oameni care să fie votați în Parlament și să fie puși pe funcții”, a declarat Augustin Zegrean.

În ceea ce privește opțiunile pe care le are președintele Klaus Iohannis, Augustin Zegrean  a precizat că președintele nu este obligat să aștepte publicarea deciziei CCR în monitorul official.

“Domnul președinte are dreptate când spune că va face asta după publicarea deciziei Curții. Pentru că decizia este obligatorie de la data publicării, însă dacă vrea să scurteze tot scandalul acesta ar putea și mâine să îî numească pe interimari și să îi revoce pe ceilalți doi. Minuta deciziei nu se mai schimbă până la publicarea deciziei. Motivarea este altceva” , a mai explicat Augustin Zegrean.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus