Stiri de ultima ora

Ţara europeană cu bilant asemănător României anunţă ridicarea carantinei. Începe cu şcolile. Premier: "O să mergem pe sârmă"

Ţara europeană cu bilant asemănător României anunţă ridicarea carantinei. Începe cu şcolile. Premier: O să mergem pe sârmă
Politic
Ţara europeană cu bilant asemănător României anunţă ridicarea carantinei. Începe cu şcolile. Premier: "O să mergem pe sârmă"

Danemarca, ţară cu un bilanţ apropiat de cel al României, cu peste 5.000 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 şi 237 decese înregistrate, se pregăteşte pentru ridicarea măsurilor de carantină. Începând cu ziua de miercuri, 15 aprilie, elevii şi studenţii din Danemarca se vor întoarce la cursuri. Restaurantele mai rămân închise.

Premierul ţării, Mette Frederiksen, a anunţat că interdicţia asupra unor grupuri mai mari de 10 persoane rămâne în vigoare, cu excepţii precum şcolile şi universităţile.

"O să fie ca şi cum vom merge pe sârmă sau pe o sfoară foarte subţire. Dar dacă suntem atenţi şi responsabili, vom trece peste", le-a transmis Mette Frederiksen conaţionalilor săi.

"Nu vom mai merge în aglomeraţie în autobuz sau în metrou ca înainte", a mai spus ea.

Măsurile restrictive în Danemarca au fost asemănătoare cu cele din România. Danezii au închis şcolile, restaurantele, cafenelele, barurile, sălile de fitness şi au blocat accesul în ţară tuturor cetăţenilor străini.

Austria va deschide şi ea micile magazine, iar mallurile au fost anunţate pentru redeschidere la data de 1 mai.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus