Stiri de ultima ora

Andronic e audiat in Parlament: Sustine ca Geoana o anuntase pe Kovesi ca o va demite

Andronic e audiat in Parlament: Sustine ca Geoana o anuntase pe Kovesi ca o va demite
Politic
Jurnalistul Dan Andronic a sustinut, luni, in Comisia de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009, ca Laura Codruta Kovesi , pe atunci procuror general al Romaniei, ar fi fost anuntata de candidatul PSD , Mircea Geoana , ca va fi schimbata din functie imediat ce el isi va prelua mandatul.

"Dna Kovesi fusese anuntata de dl Geoana cu 3 zile inainte de alegeri ca va fi schimbata, deoarece obtinuse un raport nefavorabil de la CSM. A zis ca e mandat nelegimitim si ca pe dl Morar il va pastra, insa pe dna Kovesi cel mai probabil o va schimba", a spus Andronic, in Comisia de ancheta, fara a prezenta dovezi si nici parlamentarii nu i le-au cerut.

De asemenea, in cadrul audierii, acesta a evitat sa raspunda mai multor intrebari, printre care si intrebarea pusa de trei ori de deputatul PNL Cezar Preda - "de ce nu ati facut aceste dezvaluiri atunci sau mai devreme?" - sau una a deputatului PSD Steluta Cataniciu. Aceasta din urma a intrebat daca jurnalistul poate spune ce oameni au fost prezenti la un moment dat, dar a primit un raspuns negativ.

Andronic a continuat sa povesteasca detalii pe care le-a tot prezentat public in ultimele saptamani. El a reiterat ca atmosfera de acasa de la Gabriel Oprea , din seara turului al doilea al alegerilor, "era foarte tensionata, pentru ca fiecare se simtea vizat de o eventuala victorie a lui Mircea Geoana, era o situatie pe muchie de cutit".

Mesaj pentru Basescu: "Noi va garantam al doilea mandat"

Fostul jurnalist a repetat ca acolo se aflau George Maior , Laura Codruta Kovesi si Florian Coldea , printre altii si ca acestia i-ar fi garantat al doilea mandat de presedinte lui Traian Basescu .

"La aceasta masa se afla tot statul, noi va garantam al doilea mandat", sustine Andronic ca i s-ar fi transmis lui Basescu.

Jurnalistul a mentionat ca, in cadrul intalnirii "era o atmosfera de celula de criza, dar parea ca toata lumea se cunostea cu toata lumea" si ca Maior i-a invitat pe Coldea si Kovesi acasa la Oprea.

Andronic a mai spus ca cei prezenti acolo stiau rezultatele sondajului la iesirea de la urne, subliniind ca niciodata nu a mai vazut un sondaj care sa fie corect la a doua zecimala.

Despre Maior, Kovesi si Coldea, jurnalistul a spus ca erau "esentiali pentru Traian Basescu" si le-a transmis parlamentarilor ca, "daca stati de vorba si cu ceilalti, veti afla lucruri surprinzatoare".

Andronic a subliniat ca nu crede in fraudarea alegerilor prezidentiale si ca "e tarziu sa ne intalnim ce s-ar fi intamplat daca ".

"S-a jucat pe muchie de cutit, vorbim de cateva zeci de mii de voturi diferenta. Intotdeauna asemenea lucruri traumatizeaza", a mai spus jurnalistul.

"Potoliti-l pe Vintu si potoliti si Realitatea"

Acesta a spus ca a avut un sfat "extrem de pragmatic" pentru apropiatii lui Traian Basescu: "Potoliti-l pe Vintu si potoliti si Realitatea".

"Asta cu potolitul puteam erege de la a-l ruga frumos, a vorbi frumos - si sunt convins ca dl Vintu intelege - pana la alte variante", a subliniat Dan Andronic.

Amintim ca, in anul 2009, Mircea Geoana era in cercul de cunostinte ale lui Vintu, unul dintre momentele-cheie ale turului al doilea al alegerilor fiind celebra intrebare a lui Basescu, din dezbaterea televizata, despre "vizita la Sorin Ovidiu Vintu ".

"Aflasem de la ora 8 cine a castigat alegerile"

Jurnalistul sustine ca a aflat "de la ora 8 cine a castigat alegerile", in conditiile in care urnele s-au inchis, in Romania, la ora 9 (21:00), in timp ce in diaspora s-au inchis dupa ora 22:00, ora Romaniei.
www.ziare.com

Articole similare :
comments powered by Disqus