Stiri de ultima ora

Ambasadorul Statelor Unite, Adrian Zuckerman, a vizitat Biblioteca Judeţeană ASTRA din Sibiu | Romania Libera

Ambasadorul Statelor Unite, Adrian Zuckerman, a vizitat Biblioteca Judeţeană ASTRA din Sibiu | Romania Libera
Politic
Cu acest prilej, instituţia sibiană de cultură a intrat în posesia unei donaţii de publicaţii din partea oaspeţilor. La întâlnirea cu delegaţia Ambasadei SUA la Bucureşti au participat reprezentanţii Bibliotecii ASTRA Sibiu şi ai presei locale.

15.01.2021 - 19:41

În prima parte a întâlnirii, oaspeţii au vizitat sediul istoric al Bibliotecii, unde au avut ocazia să admire obiectele şi documentele cu valoare patrimonială aflate în fondul Colecţiilor Speciale, în spaţiul Muzeului Asociaţiunii şi al Sălii Festive. Gazdă şi ghid în turul cultural al sediului istoric al Bibliotecii ASTRA a fost domnul Bogdan Andriescu, custode al Colecţiilor Speciale, care a subliniat importanţa fondurilor documentare existente.

În discursul său, domnul Ambasador Adrian Zuckerman a subliniat importanţa menţinerii colaborării bilaterale în vederea consolidării demersurilor culturale şi de cercetare.

Reprezentantul Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu, domnul Bogdan Andriescu, a precizat că donaţia este deosebit de valoroasă dat fiind faptul că achiziţionarea unor astfel de documente, imprimate la edituri americane prestigioase, se realizează mai dificil de pe piaţa internă de carte. Apoi a oferit oaspetelui, la rândul său, un set de publicaţii care valorifică fondurile arhivistice conţinând informaţii legate de patrimoniul de carte românească veche din comunităţi sibiene şi braşovene: "Carte românească veche în comunităţi sibiene. Repertoriu", "Carte românească veche în parohii greco-catolice din Judeţele Sibiu şi Braşov" şi "Carte românească veche în Răşinari".

Publicaţiile primite drept donaţie de Biblioteca ASTRA Sibiu din partea Ambasadei SUA la Bucureşti vor fi înregistrate şi incluse în spaţiul Raftului American, acestea contribuind esenţial la dezvoltarea colecţiei pusă la dispoziţia publicului.
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus