Stiri de ultima ora

Alegeri locale 2020. Incidente la Brăila: un primar a transportat alegători, iar un cetăţean a votat de două ori

Alegeri locale 2020. Incidente la Brăila: un primar a transportat alegători, iar un cetăţean a votat de două ori
Politic
Două incidente s-au produs duminică, la Brăila, în timpul procesului electoral. Un brăilean care a primit din greşeală două buletine de vot, le-a ştampilat pe amândouă şi le-a introdus în urnă.Tot la Brăila, primarul unei localităţi este cercetat penal deoarece a transportat alegători.

Primul incident s-a produs în oraşul Brăila. Deoarece nu a spus că a primit din greşeală două buletine de vot şi apoi le-a folosit, un alegător trebuie să dea explicaţii poliţiştilor fiind acuzat de fraudă la vot. „La o secţie de votare din Municipiul Brăila un alegător a primit, din eroare, două buletine de vot pentru alegerea candidatului la primărie. Acesta le-a stampilat pe amândouă şi le-a introdus în urna de vot. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru fraudă la vot”, au anunţat reprezentanţii IPJ Brăila.

În judeţul Brăila, poliţiştii au avut probleme şi cu un primar care transporta alegători la secţiile de votare cu maşina Primăriei.

„Am fost sesizaţi cu privire la faptul că un primar din judeţ transporta alegătorii la vot cu autoutilitara primăriei. În urma cercetărilor s-a constatat că acesta a folosit vehiculul, fără drept, în interes personal, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare”, au precizat reprezentanţii IPJ Brăila.
www.zf.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus