Stiri de ultima ora

Alegeri locale 2016:Cum votam in Bucuresti? Iata ordinea candidatilor pe buletinele de vot

Alegeri locale 2016:Cum votam in Bucuresti? Iata ordinea candidatilor pe buletinele de vot
Politic
ALDE ocupa prima pozitie pe buletinul de vot pentru alegerea primarului general al Capitalei, in urma tragerii la sorti, formatiunea fiind urmata de PNL si Alianta PSD + UNPR .

Potrivit unei hotarari a Biroului Electoral al Municipiului Bucuresti, urmatoarele pozitii sunt ocupate de Uniunea Salvati Bucurestiul, Partidul Romania Unita, Partidul Dreptatii Sociale, Partidul Miscarea Populara , PNTCD , Partidul Ecologist Roman, Partidul Socialist Roman, Partidul Prodemo si candidatul independent Catalin Ioan Berenghi.

Ordinea pe buletinul de vot pentru candidatii partidelor politice care au grup parlamentar propriu si aliantele politice si electorale pentru functia de primari ai sectoarelor 1 - 6 este: ALDE, PNL, Alianta PSD+UNPR.

Pe buletinele de vot pentru consilierii din CGMB, ordinea este urmatoarea: ALDE, PNL, Alianta PSD+UNPR, UDMR , USB, PRU, Partidul Dreptatii Sociale, Partidul Miscarea Populara , PNTCD, PER .

Ordinea de pe buletinul de vot care va cuprinde listele de candidati ale partidelor politice care au grup parlamentar propriu si aliantele politice si electorale ale acestora pentru mandatele de consilieri locali in sectoarele 1 - 6 este: ALDE, PNL, Alianta PSD+UNPR.

Buletinele de vot folosite pentru alegerile locale din iunie vor avea un format A4.

Buletinele de vot pentru alegerea primarului general si a primarilor de sector vor cuprinde sase candidati pe pagina, numele, semnul electoral fiind inscris in interiorul unui patrulater.

Alegeri locale 2016: Care sunt cele mai importante noutati

De asemenea, buletinele de vot pentru alegerea CGMB vor cuprinde o singura lista de candidati pe pagina, inscrisa intr-un patrulater.

Cele pentru consiliile locale ale sectoarelor 1 - 6 vor cuprinde doua liste de candidati pe pagina, inscrise in patrulatere.
www.ziare.com

Articole similare :
comments powered by Disqus