Stiri de ultima ora

Adrian Zuckerman, decorat de președintele Iohannis |

Adrian Zuckerman, decorat de președintele Iohannis |
Politic
Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul de decorare a lui Adrian Zuckerman, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Iohannis i-a conferit ambasadorului SUA Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Cruce ”în semn de înaltă apreciere pentru întreaga activitate desfășurată pe parcursul mandatului său în România, precum şi pentru implicarea substanțială în dezvoltarea şi aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre țara noastră şi SUA”, se arată în comunicatul citat.

Adrian Zuckerman nu va mai fi ambasadorul Statelor Unite la București. Luni, acesta a fost primit de ministrul de Externe,  Bogdan Aurescu , în vizită de rămas-bun. În timpul discuțiilor, Aurescu a subliniat necesitatea ca dialogul bilateral să continue în același ritm. El s-a arătat convins că noua administrație americană va susține aprofundarea în continuare a Parteneriatului Strategic SUA - România.

Ambasadorul  Adrian Zuckerman  pleacă din România. Mesajul transmis de ministrul  Bogdan Aurescu

În cadrul întrevederii, ministrul  Bogdan Aurescu  i-a mulțumit lui  Adrian Zuckerman  pentru activitatea sa în calitate de mabasador al SUA, inclusiv „pentru implicarea dinamică în dezvoltarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic bilateral”.

Aurescu a făcut și un scurt rezumat al realizărilor înregistrate anul trecut: „dezvoltarea componentei economice și de energie a Parteneriatului Strategic, prin încheierea unui Acord interguvernamental în domeniul energiei nucleare civile și avansarea în identificarea de surse de finanțare pentru proiecte cu caracter strategic în acest domeniu sau proiectele majore de interconectare regională, precum Rail2Sea și ViaCarpathia.”

„De asemenea, a fost exprimată satisfacția comună pentru cooperarea în domeniul apărării și securității, inclusiv prin semnarea unei Foi de parcurs privind cooperarea în domeniul apărării între România și Statele Unite pe o perioadă de 10 ani, care formalizează prioritățile strategice bilaterale și asigură cadrul pentru dezvoltarea capacităților și nivelului de pregătire militară. Ministrul  Bogdan Aurescu  a reiterat, în acest context, importanța extinderii prezenței militare americane în România”, se arată într-un comunicat MAE. 
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus