Stiri de ultima ora

Viaţa unei dive supreme: Diana Ross, Regina de la Motown

Viaţa unei dive supreme: Diana Ross, Regina de la Motown
Monden
Nu e de mirare că Michael a iubit-o atât de mult. Ai fi zis că e sora lui geamănă! Aveau multe în comun: acea carismă scenică unică, supleţea tipică unui balerin, uşurinţă în mişcări şi drumul bine conturat către nemurire.

Miss Ross, aşa cum insistă artista de 71 de ani să i se spună, şi nu din vanitate, ci dintr-o reminiscenţă a acelei politeţi un pic desuete, a fost jumătatea Regelui, în ciuda diferenţei de 14 ani dintre ei. Poate nu la nivel sentimental, însă când apăreau pe scenă, cei doi păreau plămădiţi din acelaşi material: de megastar. Diva cu păr bogat, podoabă naturală în care pare că-i stă puterea, i-a supravieţuit celui care o adora şi pe care ea îl alinta, într-un mod mai degrabă senzual decât matern, My Baby.

Diana Ross a fost The Supreme of The Supremes şi, aşa cum chiar ea avea să pretindă, şi-a câştigat dreptul să fie o divă, căci pentru asta a muncit o viaţă întreagă (şi, spun gurile rele, a călcat peste cadavre): pentru a fi cea mai strălucitoare stea din constelaţia muzicii. Şi de pe celebrul bulevard Walk of Fame, am putea spune, acolo unde Diana a primit două stele: una ca artist solo şi una ca membră a trupei The Supremes.

Povestea ei începe în Detroit, Michigan, pe 26 martie 1944, acolo unde Ross şi alte două fete ambiţioase şi talentate, Florence Ballard şi Mary Wilson, îşi imaginau viitorul pe scenă, în rochii asortate, cântând şi dansând pe ritmuri soul, precum multe alte trupe de fete ale acelor ani. Întâlnirea cu Berry Gordy, mogulul de la casa de discuri Motown, cea care avea să popularizeze muzica neagră în State în anii ‘60 şi ‘70, le-a adus pe Diana şi colegele ei aproape de împlinirea visului. Au semnat, au devenit The Supremes şi, până astăzi, au rămas una dintre cele mai bine vândute trupe de fete din lume, cu 10 single-uri ajunse numărul 1 în Billboard Hot 100.

„Noi chiar am creat o imagine pentru trupele de fete de atunci. Cum primul meu job a fost la magazinul Hudson’s, am fost influenţată foarte mult de vitrine şi modă. Mai mult, am absolvit clasa de design şi ilustraţie de modă de la liceul Cass Technical. Dintotdeauna am fost interesată de modă, cosmetică, machiaj şi coafură, aşa că şi imaginea noastră a fost foarte ladylike“, îşi aminteşte Diana.

1966. Cindy Birdsong, Diana Ross, Mary Wilson sau The Supremes

Dacă ar fi să dăm Cezarului ce-i Cezarului, Miss Ross este imaginea a ceea ce americanii au numit, în acele vremuri, black glamour: diva epata cu blănurile ei ridicol de masive, rochiile ei aveau întotdeauna ştrasuri şi paiete, părul ei era perfect coafat, o caracteristă a anilor ‘60, eyelinerul îi contura perfect ochii. Singurul lucru bizar pentru o femeie de culoare era silueta Dianei, aproape anorexică şi neobişnuit de lipsită de forme pentru o negresă.

Aproape ca într-o telenovelă, bossul Berry Gordy a observat că Diana avea o sclipire şi, desigur, şi-a dorit-o şi ca amantă, el fiind pe atunci cât se poate de însurat. Sclipirea a descoperit-o deşi păreri avizate susţin că Diana nu avea cea mai bună voce de la The Supremes şi nu era nici cea mai frumoasă fată de la Motown.

„Ăsta a fost visul meu“, îşi aminteşte astăzi Gordy, „să fac din Diana cel mai mare star din lume. Am fost obsedat de ideea asta.“ Începând din 1965, Diana devenise – neoficial, desigur, regina de la Motown. Doar se culca cu regele!
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus