Stiri de ultima ora

Unde s-au dus voturile publicului şi ale juriului din România în finala Eurovision 2019: specialiştii vedeau alţi câştigători. Ce ţări nu au primit nimic

Unde s-au dus voturile publicului şi ale juriului din România în finala Eurovision 2019: specialiştii vedeau alţi câştigători. Ce ţări nu au primit nimic
Monden
Trofeul Eurovision 2019 a fost câştigat de olandezul Duncan Lawrence, căruia juriul român i-a acordat doar 5 puncte, iar publicul 12. Vă prezentăm cum au votat juriul şi telespectatorii din România în finala de la Tel Aviv.

După 44 de ani,  Eurovision datorită cântăreţului Duncan Lawrence, a cărui piesă „Arcade“ a strâns 492 de puncte. Podiumul a fost completat de Italia, reprezentată de Mahmood cu piesa „Soldi“, care a adunat 465 de puncte, şi de reprezentantul Rusiei, Sergey Lazarev, a cărui piesă, „Scream“, a acumulat 369 de puncte.

Câştigătorul Eurovision 2019 a fost ales de juriile din toate cele 41 de ţări participante la ediţia din acest an şi de telespectatori, proporţia fiind de 50%-50%. 

Juriul român din finala Eurovision 2019 a fost format din Ozana Barabancea, Liana Stanciu, Monica Anghel, Andrei Kerestely şi Bogdan Pavlica.

Specialiştii au acordat maximul de puncte, 12, reprezentantei Australiei, care a terminat competiţia pe locul nouă. Cele 10 puncte au ajuns la Azerbaijan, iar 8 puncte au mers la Cehia. Câştigătorul Eurovision 2019 a primit doar 5 puncte din partea juriului român.

Între votul juriului şi al telespectatorilor români au existat însă discrepanţe mari, cei din urmă avându-l drept favorit chiar pe învingător. Pe locul doi în preferinţele publicului din ţară s-a aflat Elveţia, căreia juriul  i-a acordat doar 4 puncte, în timp ce Italia a primit 8 puncte de la români, însă niciun punct de la juriu.

Spania, Marea Britanie, Danemarca, Slovenia, Cipru, Malta, San Marino, Grecia, Germania şi Belarus au fost statele cărora România nu le-a acordat niciun punct. 

Italia, Israel, Norvegia, Islanda şi Franţa nu au primit niciun punct de la juriul român, în timp ce telespectatorii le-au acordat, în ordine, 8, 3, 4, 5 şi un punct.

La polul opus, telespectatorii români nu au votat ţări precum Suedia (care a primit un punct de la juriu), Macedonia de Nord (7 puncte de la juriu), Cehia (8 puncte de la juriu), Serbia (3 puncte), Albania (2 puncte).  
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus