Stiri de ultima ora

Un regizor recompensat cu Oscarul pentru Cel mai bun film afirmă că producţia sa nu merita prestigioasa statuetă

Un regizor recompensat cu Oscarul pentru Cel mai bun film afirmă că producţia sa nu merita prestigioasa statuetă
Monden
Actorii Thandie Newton şi Matt Dillon, într-una dintre cele mai emoţionante scene din filmul „Crash“ FOTO Produzent

Cineastul canadian Paul Haggis (62 de ani), recompensat în 2006 cu Oscarul la categoria Cel mai bun film pentru drama „Crash“, a surprins industria cinematografică declarând că producţia sa nu merita prestigioasa statuetă, scrie „Huffington Post“.

La gala de decernare a premiilor Oscar din 2006, „Crash“ a primit trei trofee pentru Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu original şi Cel mai bun montaj de sunet. Pelicula, din a cărei distribuţie fac parte, printre alţii, Sandra Bullock, Don Cheadle, Michael Pena, Thandie Newton şi Ryan Phillippe, are în prim-plan mai multe poveşti din Los Angeles. 

Probabil, cei mai mulţi îşi amintesc de film prin prisma faptului că a stârnit un val de controverse din cauza stereotipurilor rasiale, mai ales după ce a fost desemnat Cel mai bun film. Dar, se pare că nici Haggis, care a scris şi a regizat „Crash“, nu este tocmai de acord cu faptul că filmul său a meritat statueta, după cum notează „The Huffington Post“.

Într-un interviu recent pentru HitFix despre viitoarea sa miniserie HBO „Show Me A Hero“, Haggis a vorbit despre victoria filmului său. „A fost cel mai bun film al anului? Nu cred“, a recunoscut cineastul, înainte de a enumera celelalte filme nominalizate în acel an, printre care „Brokeback Mountain“ (Ang Lee), „Capote“ (Bennett Miller), „Good Night, and Good Luck“ (George Clooney), „Munich“ (Steven Spielberg). 

Deşi a mărturisit că este foarte mândru de faptul că filmul său a reuşit să impresioneze atât de mulţi oameni, regizorul susţine că nu consideră că ar fi trebuit să câştige. „Sunt foarte fericit să am acele Oscaruri, dar nu ar trebui să mă întrebaţi care a fost cel mai bun film al acelui an, pentru că nu aş vota pentru Crash, fiindcă am văzut arta din celelalte filme“, a explicat Haggis. 

Potrivit cinemagia.ro, „Crash“ oferă o perspectivă provocatoare asupra complexităţilor toleranţei rasiale din America zilelor noastre, urmărind intersecţiile volatile ale unor personaje de diferite etnii, care se luptă să-şi depăşească temerile pe măsură ce intră şi ies din vieţile celorlalţi. O casnică din Brentwood şi soţul ei Procuror General. Un persan proprietar de magazin. Doi detectivi de poliţie care sunt şi iubiţi. Un regizor de televiziune afro-american şi soţia lui. Un meseriaş mexican. Doi hoţi de maşini. Un poliţist începător. Un cuplu corean de vârstă mijlocie. Toţi trăiesc în Los Angeles. Şi în 36 de ore, ei se vor ciocni unii de alţii. 

Într-o societate în care teama şi rasismul generează reacţii violente în lanţ, aceste personaje interferează întâmplător, fapt ce accentuează prăpastia care ameninţă să înghită oamenii, din ce în ce mai orbiţi de teoriile şi prejudecăţile pe care viaţa le impun în fiecare zi.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus