Stiri de ultima ora

Șuie Paparude la SXSW: Trupa românească a concertat la cel mai important festival internațional

Șuie Paparude la SXSW: Trupa românească a concertat la cel mai important festival internațional
Monden
Formația Șuie Paparude a concertat în datele de 12 și 16 martie 2013 la festivalul internațional SXSW din Austin, Texas, considerat centrul de greutate din evenimentele industriei muzicale internaționale. Conform cu informațiile oferite de site-ul oficial www.sxsw.com , Șuie Paparude este singura formație din România care a fost inclusă în programul festivalului din 2010 încoace.

Evenimentul include peste 2000 artiști, atât locali, cât și internaționali, dintre care și Baauer, responsabil cu isteria ”Harlem Shake”, Snoop Dog, Nicolas Jaar, Bonobo sau Prince. SXSW (South by South-West) creează un spațiu unde viitorul industriei muzicale este dezbătut înainte de concerte și proiecții, în cadrul unor expoziții, workshop-uri sau conferințe.

Șuie Paparude este formația de referință a muzicii electronice românești, înființată în 1992, cu 7 albume lansate și o bogată activitate concertistică atât pe scena românească de clubbing precum și în cadrul festivalurilor naționale și internaționale. Șuie Paparude a susținut concerte alături de numeroși artiști din scena underground internațională dar și alături de nume sonore precum Depeche Mode, Faithless și Underworld.

Per total SXSW prezintă oportunități de networking neegalate, conferințe pe partea de programare pentru dezvoltarea carierei și peste 100 de scene pregătite pentru a prezenta trupe și conferențiari.

Luni seară, membrii trupei Șuie Paparude (Michi, Dobrică și Bean) revin în țară după ceea ce e foarte probabil să fi fost una din cele mai importante experiențe din cariera lor.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus