Stiri de ultima ora

Susan Sarandon a dezvăluit gestul nobil făcut de Paul Newman la filmările pentru „Twilight“: „Mi-a dat o parte din salariul lui“ VIDEO

Susan Sarandon a dezvăluit gestul nobil făcut de Paul Newman la filmările pentru „Twilight“: „Mi-a dat o parte din salariul lui“ VIDEO
Monden
Actriţa Susan Sarandon (71 de ani) a dezvăluit că Paul Newman i-a dat o parte din salariul lui, atunci când au jucat împreună în filmul „Twilight“ (1998), pentru a compensa diferenţele salariale discriminatorii de gen.

Sarandon a vorbit la BBC 5 despre momentul în care a descoperit faptul că cei doi parteneri masculini ai ei din „Twilight/Amurg“, Paul Newman şi Gene Hackman, au fost plătiţi mai mult decât ea, deşi toţi trei erau protagoniştii filmului din 1998.

În interviul care a marcat lansarea noului ei proiect, documentarul „Bombshell: The Hedy Lamarr Story“, Sarandon a afirmat: „Emma Stone a declarat odată că a fost plătită în mod egal, pentru că partenerul ei de platou a insistat asupra acestei probleme şi a renunţat la o parte din sumă. Asta s-a întâmplat şi cu mine şi Paul Newman la un moment dat, când am făcut un film împreună, cu ani în urmă. Au spus că vom fi plătiţi la fel, dar se refereau la doi bărbaţi. El a spus autoritar: «îţi dau o parte din salariul meu». Aşa că, da, era o comoară“, a spus Susan despre Paul Newman, care a murit în 2008. 

În filmul „Twilight“, cei trei actori au avut acelaşi statut pe afiş, actori principali, însă Sarandon a dezvăluit acum că doar Newman şi Hackman au beneficiat de acordul dintre producător şi actor care prevedea remunerarea în mod egal.  

De Ziua Internaţională a Femeii, Susan Sarandon a mai afirmat că mereu va exista „un casting de canapea“ la Hollywood. „Cred că ce va dispărea va fi schimbul nedorit. Însă, cred că să te oferi sexual sau să fii atrasă de putere sau să doreşti să faci sex cu cineva aflat la putere este deasemenea o alegere. Ceea ce nu vrem este să nu fim exploatate şi să nu avem oameni de tipul Harvey Weinstein care să-ţi controleze viaţa şi cariera. Este dezgustător“. 

Susan Abigail Sarandon, născută pe 4 octombrie 1946, este actriţă, cunoscută pe plan internaţional şi pentru activismul ei social şi politic. Vedeta americană a câştigat premiul Oscar în 1996 pentru rolul principal interpretat în filmul „Culoarul morţii/ Dead Man Walking“ şi a fost nominalizată de alte patru ori la premiile Academiei de film americane pentru evoluţiile sale din lungmetrajele „Atlantic City“ (1980), „Thelma şi Louise/ Thelma and Louise“ (1991), „Lorenzo/ Lorenzo s Oil“ (1992) şi „Clientul/ The Client“ (1994). 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus