Stiri de ultima ora

„Suicide Squad“ ocupă primul loc în box office-ul nord-american, pentru al doilea weekend consecutiv, în ciuda recenziilor negative

„Suicide Squad“ ocupă primul loc în box office-ul nord-american, pentru al doilea weekend consecutiv, în ciuda recenziilor negative
Monden
„Suicide Squad“ a înşelat aşteptările criticilor de film FOTO Cinemagia

Filmul „Brigada sinucigaşilor/ Suicide Squad“, regizat de David Ayer şi produs cu un buget de 175 de milioane de dolari, s-a menţinut pe primul loc în box office-ul nord-american, pentru al doilea weekend consecutiv, cu încasări de 43,77 de milioane de dolari, potrivit boxofficemojo.com.

Potrivit cifrelor anunţate de compania Exhibitor Relations, filmul „Brigada sinucigaşilor/ Suicide Squad“ a obţinut în weekendul de debut încasări de 135,1 milioane de dolari, doborând recordul de încasări pentru un lungmetraj lansat în luna august.

„Brigada sinucigaşilor/ Suicide Squad“ a fost cel mai aşteptat blockbuster al acestei veri, însă pelicula a avut parte de recenzii negative şi extrem de dure. Joe Morgenstern de la The Wall Street Journal a spus că filmul este „un atac direct faţă de tot ceea ce reprezintă divertismentul“, David Edelstein de la The New York Times a spus că este „cel mai prost dintre cele mai proaste filme făcute vreodată“, iar Amy Nicholson de la MTV a afirmat că pelicula reprezintă „două ore de umplutură lipsită de sens“.

Cu toate acestea, fanii filmului „Suicide Squad/ Brigada sinucigaşilor“ au lansat o petiţie prin care au cerut închiderea site-ului Rotten Tomatoes, un celebru site cinematografic care funcţionează ca un agregator de recenzii, care, din cauza recenziilor defavorabile ale peliculei, i-a atribuit acesteia un scor foarte slab.

Un semnal de alarmă pentru critici 

Petiţia de pe platforma Change.org, iniţiată de un fan care spune că locuieşte în Egipt, consideră că Rotten Tomatoes ar trebui să fie închis, deoarece agregatorul său de recenzii „acordă întotdeauna filmelor din universul DC Comics scoruri şi cronici nedrepte“ şi, din acest motiv, influenţează părerile oamenilor, chiar dacă acele filme sunt „minunate“.

Marţi, iniţiatorul petiţiei a publicat o declaraţie oficială în care a spus că, deşi înţelege foarte bine faptul că site-ul nu va fi închis, speră că petiţia lui „va trimite un mesaj puternic criticilor de film“, pentru ca aceştia să înţeleagă că „mulţi oameni nu sunt de acord cu recenziile lor“. 

„Petiţia este doar o modalitate de a ne exprima nemulţumirea“, a adăugat utilizatorul Abdullah Coldwater, care locuieşte în oraşul egiptean Alexandria.

Părerea actorilor despre film 

Pe de altă parte, actorii noii pelicule DC Comics au apărat „Suicide Squad“, la premiera filmului de la Londra, în faţa valului de critici şi au declarat la unison că lungmetrajul a fost făcut pentru fanii genului şi, deşi poate că nu este unul perfect, merită să fie văzut. „Criticii s-au comportat absolut oribil. Deşi acest film nu este unul perfect, cred că pur şi simplu nu le plac filmele cu supereroi“, a declarat Cara Delevigne, cea care joacă rolul Enchantress.

„Cred că oamenii au avut aşteptări diferite, dar sunt nerăbdători să văd ce vot dau fanii“, a spus Will Smith. „Am făcut filmul pentru adevăraţii oameni care trăiesc în lumea adevărată. Am făcut filmul pentru cei care iubesc filmele şi se duc la cinematograf să le vadă“, a zis şi David Ayer, regizorul peliculei, pentru  Reuters .

Filmul îi are în rolurile principale pe actorii Will Smith, Margot Robbie, Jared Leto, Jai Courtney, Cara Delevingne, Ben Affleck şi Scott Eastwood. Pelicula a avut premiera în Statele Unite pe 5 august, în aceeaşi zi având loc şi premiera pe marile ecrane din România.

Filmul „Pete şi dragonul/ Pete s Dragon“, regizat de David Lowery, a debutat pe cel de-al treilea loc în box office-ul nord American, cu încasări de 21,5 milioane de dolari. Producţia cinematografică prezintă povestea unui tânăr orfan şi a celui mai bun prieten al lui, Elliott, care, întâmplător, este dragon.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus