Stiri de ultima ora

Stan Lee a fost fiul unor emigranţi din România. Ce spunea legendarul scriitor despre originile sale româneşti

Stan Lee a fost fiul unor emigranţi din România. Ce spunea legendarul scriitor despre originile sale româneşti
Monden
Stan Lee, legendarul creator al supereroilor Marvel, a murit la vârsta de 95 de ani. Toată lumea îi cunoaşte personajele, însă puţini ştiu că scriitorul şi desenatorul avea origini româneşti.

Scriitor, desenator, editor, personalitate TV, fondator şi fost preşedinte al Marvel Comics, Stan Lee . 

Cu toţii am auzit de Spider Man, Hulk, Thor sau X-Men şi ştim cine este părintele lor, însă puţini ştiu că proprii lui părinţi, Celia şi Jack Lieber, au fost evrei care au plecat din România. 

Stanley Martin Lieber, cunoscut drept Stan Lee, s-a născut pe 22 decembrie 1922, la New York.

În 2011, într-un interviu realizat de Libertatea în parteneriat cu Discovery Channel, Stan Lee a mărturisit cu regret că nu a vizitat niciodată România şi nici nu a învăţat limba.

„Nu, din păcate nu. N-am fost niciodată în România. Tatăl meu era din România, dar nu mi-a povestit niciodată despre ea şi n-am avut niciodată şansa să ajung acolo. El nu ne-a vorbit niciodată în română, aşa că nu ştiu această limbă“, a declarat Lee.  

Singur sau în colaborare cu mai mulţi artişti, precum Jack Kirby şi Steve Ditko, el a creat personaje care au făcut istorie - Spider-Man, Hulk, Doctor Strange, Fantastic Four, Iron Man, Daredevil, Thor, X-Men, Black Panther şi Ant-Man.  
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus