Stiri de ultima ora

S-au cunoscut acum 84 de ani! Cum a decurs prima întâlnire dintre Regina Elisabeta a II-a şi Prinţul Philip? FOTO de arhivă

S-au cunoscut acum 84 de ani! Cum a decurs prima întâlnire dintre Regina Elisabeta a II-a şi Prinţul Philip? FOTO de arhivă
Monden
Suverana britanică nu este numai monarhul cu domnia cea mai îndelungată – fiind Regina Marii Britanii, a Canadei, Australiei şi Noii Zeelande de 67 de ani! – ci are şi cea mai îndelungată căsnicie dintre toţi regii sau reginele Marii Britanii. Şi ce căsnicie!

Regina şi Ducele de Edinburgh şi-au unit destinele acum 71 de ani, în noiembrie 1947, dar relaţia lor a început cu mult timp înainte de asta. De fapt, în momentul în care Prinţul Philip al Greciei a întâlnit-o pentru prima dată pe Prinţesa Elisabeta, aceasta n-avea mai mult de 8 ani! Iar acest lucru înseamnă că cei doi soţi regali se cunosc de 84 de ani!  

Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a şi Prinţul Philip au avut câteva întâlniri înainte de-a li se face cunoştinţă în mod oficial. Când el avea 13 ani şi Prinţesa Elisabeta avea numai 8 ani, au participat amândoi la nunta din 1934, dintre Ducele şi Ducesa de Kent, adică unchiul Elisabetei, Prinţul George, şi vărul lui Philip, Prinţesa Marina.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus