Stiri de ultima ora

Reuniune la Washington a voluntarilor pentru prima misiune permanentă cu echipaj uman pe Marte

Reuniune la Washington a voluntarilor pentru prima misiune permanentă cu echipaj uman pe Marte
Monden
Entuziaştii voluntari gata să semneze pentru un drum dus pe Marte s-au întâlnit sâmbătă la Washington pentru a asista la o prezentare a viitoarei misiuni de colonizare a Planetei Roşii, conform AFP.

Aproximativ 40 de persoane venite de pretutindeni de pe continentul nord-american au ascultat, în sala de conferinţe a Universităţii George Washington, explicaţiile lui Bas Lansdorp, co-fondator şi preşedinte al societăţii olandeze Mars-One, o organizaţie care a lansat în luna aprilie apelul pentru a găsi voluntari doritori să facă drumul dus spre Marte în 2022.

"Stabilirea unei colonii permanente pe Marte nu presupune şi întoarcerea din această misiune. Este ceva greu de realizat, dar nu trebuie să uităm că în istoria planetei noastre cei care porneau în explorare găseau puterea de a-şi lăsa familiile în spate. Următoarea etapă logică pentru explorare este planeta Marte", a declarat Lansdorp pentru AFP.

Conform Mars-One, primii patru voluntari urmează să ajungă pe Marte în 2023, după o călătorie de 7 luni. Noi echipaje urmează aă ajungă pe Marte la intervale de timp de 2 ani în vederea stabilirii şi extinderii unei colonii. Prima dintre misiuni va costa 6 miliarde de dolari. "Nu am reuşit încă să strângem această sumă", a susţinut Lansdorp, refuzând însă să precizeze de câţi bani mai este nevoie pentru prima misiune. "O primă companie a fost contractată şi a început lucrul la sistemele de menţinere a vieţii şi la costumele de astronaut", a mai precizat el.

Aproximativ 78.000 de voluntari şi-au manifestat deja dorinţa de a porni în această aventură pe o planetă lipsită de oxigen, unde nu există hrană iar temperatura medie este de -63 de grade Celsius. "Ştim deja să ne producem propriul oxigen şi să reciclăm apa", a mai adăugat el. AGERPRES (AS - Editor: Codruţ Bălu)
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus