Stiri de ultima ora

Regizorul Mick Davis, despre proiectul în care Andy Garcia l-ar putea juca pe Constantin Brâncuşi: „Să fac un film despre Brâncuşi e o mare pasiune a mea“

Regizorul Mick Davis, despre proiectul în care Andy Garcia l-ar putea juca pe Constantin Brâncuşi: „Să fac un film despre Brâncuşi e o mare pasiune a mea“
Monden
Regizorul scoţian Mick Davis (55 de ani) a declarat că realizarea unui film despre sculptorul român Constantin Brâncuşi este una dintre marile lui pasiuni, însă a precizat că deocamdată nu există contracte semnate pentru acest proiect.

Contactat de agenţia News.ro, cineastul scoţian a explicat că, până în prezent, nu s-a semnat niciun fel de contract în legătură cu proiectul cinematografic „The Sculptor“. „Întrucât nu sunt semnate contracte pentru «The Sculptor», nu pot spune mai mult decât că să fac un film despre Brâncuşi este o mare pasiune a mea“, a declarat Davis.

Acesta nu a oferit detalii despre distribuţia lungmetrajului şi nici despre faza în care se află proiectul, însă reporterii „Adevărul“ au aflat că , cel care a mai colaborat cu Mick Davis la filmul „Modigliani“, turnat în România şi în care artistul l-a jucat pe pictorul Italian Amedeo Modigliani, care a fost discipolul lui Brâncuşi. 

De altfel, Mick Davis semnează şi scenariul piesei de teatru „Brâncuşi“, despre care directorul teatrului Metropolis, George Ivaşcu, a precizat că este „foarte frumos şi foarte interesant“.

Regizorul Mick Davis s-a născut pe 1 august 1961 la Glasgow, Scoţia. A lucrat ca antrenor de fitness al echipei de fotbal Celtic, unde l-a cunoscut pe cântăreţul Rod Stewart, suporter împătimit al echipei. Prietenia cu celebrul cântăreţ a marcat începutul carierei lui Mick Davis în cinematografie.

Mutat la Los Angeles, Davis se afirmă ca scenarist al filmelor „Războiul Vampirilor/ Vampire War“ (1996), „Dragoste la Paris/ Love in Paris (1997), „Meciul/ The Match“ (1999), „Invizibil/ The Invisible (2007). Mick Davis este cunoscut şi ca regizor al filmelor „Dorian Gray“ şi „The Match“, a fost producătorul serialului „Eleventh Hour“, a lucrat în televiziune cu Samuel L. Jackson şi Michael Weatherly, colaborează cu actorul Chris Noth şi are în derulare seriale de televiziune şi lungmetraje, în America. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus