Stiri de ultima ora

Regina Elisabeta se retrage din viaţa publică pe perioadă nedeterminată: „Ar putea să nu mai revină niciodată“

Regina Elisabeta se retrage din viaţa publică pe perioadă nedeterminată: „Ar putea să nu mai revină niciodată“
Monden
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în vîrstă de 94 de ani, se retrage din viaţa publică în următoarea perioadă, absenţa ei de la îndeplinirea obligaţiilor oficiale urmând să devină cea mai lungă din domnia ei de 68 de ani.

Regina Elisabeta a II-a şi prinţul consort Philip vor rămâne la Castelul Windsor pe termen nelimitat din cauza pandemiei de coronavirus. Suverana Marii Britanii a decis să nu mute Curtea la Londra, Balmoral sau Sandringham din cauză că riscul e prea mare. 

Acest lucru înseamnă că Prinţul Philip îşi va sărbători împlinirea a 99 de ani, luna viitoare, în izolare.

De asemenea, este posibil şi ca primirea unei vizite de stat din Africa de Sud, programată în octombrie, să fie anulată.

Regina Elisabeta a II-a va rămâne, astfel, pe termen nedefinit, iar toată agenda ei până în toamnă este suspendată.

Palatul Buckingham va fi închis pentru public vara aceasta, pentru prima oară în ultimii 27 de ani. Evenimente precum petrecerile din grădină sau ceremonia de acordare a Ordinului Jartierei au fost anulate, potrivit The Sunday Times. 

De obicei, Regina se întoarce de la Castelul Windsor la Palagtul Buckingham în luna mai, unde stă până intră în vacanţa de vară. 

Biograful regal Andrew Morton (66 de ani) se teme că „regina Elisabeta ar putea să nu mai revină niciodată la îndatoririle sale regale“, având în vedere situaţia actuală, dar şi vârsta înaintată a suveranei, a declarat el pentru The Sun. 

Cel mai probabil, spune biograful, regina Elisabeta va putea fi văzută doar în transmisiunile TV. „Este foarte trist, dar nu văd cum şi-ar putea relua regina îndatoririle regale. Nu vom scăpa de pandemia de Covid-19 prea curând, va dura luni de zile, dacă nu chiar ani. Ar fi prea riscant pentru Regină să mai aibă întâlniri oficiale“, a spus Andrew Morton. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus