Stiri de ultima ora

Reacţia regizorului Bogdan Mureşanu după ce „Cadoul de Crăciun“ nu a fost nominalizat la Oscar: „Am o uşoară senzaţie de tristeţe“

Reacţia regizorului Bogdan Mureşanu după ce „Cadoul de Crăciun“ nu a fost nominalizat la Oscar: „Am o uşoară senzaţie de tristeţe“
Monden
După ce scurtmetrajul românesc „Cadoul de Crăciun“, al lui Bogdan Mureşanu, nu a primit o nominalizare la Oscar 2020, aflându-se iniţial pe lista scurtă, regizorul a mărturisit că se simte atât trist, cât şi eliberat.

„Cadoul de Crăciun“, scurtmetraj regizat de Bogdan Mureşanu şi desemnat câştigătorul marelui premiu al competiţiei internaţionale a Clermont-Ferrand FF, cel mai important festival de scurtmetraje din lume, nu a primit o nominalizare la Oscar 2020, deşi iniţial a fost inclus pe lista scurtă de propuneri.

Bogdan Mureşanu, regizorul filmului multipremiat, a făcut în acest sens declaraţii pentru Libertatea.  El a declarat că se simte atât eliberat de presiunea din ultimul timp, cât şi trist într-o oarecare măsură, şi a promis un viitor film: „Am o uşoară senzaţie de tristeţe, dar şi o nebănuită eliberare de toată presiunea din ultima vreme. Dacă îmi pare rău de ceva este că nu am reuşit să fac pe nimeni din instituţiile statului român să înţeleagă ce şansă avea România. Echipa noastră de film a făcut tot ce i-a stat în putinţă să îşi reprezinte ţara la un nivel la care nu se ajunge cu una, cu două. Tocmai de aceea, acum, le mulţumim celor care ne-au ajutat şi ne grăbim să ne apucăm de următorul film. Vă mulţumim şi pe data viitoare“.

Scurtmetrajul, care îi are în distribuţie pe actorii Ioana Flora, Adrian Văncică, Luca Toma, 

Regizorul Bogdan Mureşanu este al doilea român după Cristian Mungiu care ajunge pe lista scurtă pentru premiile Oscar.

Bogdan Mureşanu este regizorul scurtmetrajului „Cadoul de Crăciun“ FOTO aarc.ro/Libertatea

Despre „Cadoul de Crăciun“

Scurtmetrajul îi are în distribuţie pe Adrian Văncică şi Ioana Flora. Acţiunea filmului are loc în seara de 20 decembrie 1989. Totul porneşte de la scrisoarea unui băiat către Moş Crăciun în care copilul dezvăluie ce îşi doresc părinţii lui de sărbători. Tatăl află îngrozit că cel mic a trimis prin poştă o scrisoare în care spune ce îşi doreşte părintele lui pentru Crăciun: „Să moară nea Nicu“.

„Cadoul de Crăciun“ a fost, la începutul anului, desemnat câştigătorul marelui premiu al competiţiei internaţionale a Clermont-Ferrand FF, cel mai important festival de scurtmetraje din lume.

Filmul lui Bogdan Mureşanu a mai câştigat premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secţiunea scurtmetraj la TIFF 2018, precum şi o menţiune specială la Festival du Cinéma Méditerranéen de Montpellier. În luna decembrie a anului trecut, a fost recompensat cu premiul publicului la Festivalul Internaţional de Filme Scurte „Żubroffka“ de la Białystok.

Printre distincţiile obţinute până în prezent de producţia cinematografică a lui Bogdan Mureşanu regăsim:

2018 - TIFF - Cel mai bun scurtmetraj la Zilele Filmului Românesc 

2018 - Festival du cinéma méditerranéen de Montpellier - Menţiune specială 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus