Stiri de ultima ora

Raport MIT: Ce s-ar întâmpla după 68 de zile cu cei care ar călători spre Marte cu misiunea Mars One

Raport MIT: Ce s-ar întâmpla după 68 de zile cu cei care ar călători spre Marte cu misiunea Mars One
Monden
Ei au ajuns la această concluzie după ce au analizat datele ştiinţifice legate de acest proiect. Primul curajos "va muri după circa 68 de zile de misiune, prin asfixiere", notează raportul de 35 de pagini care analizează cu grafice şi formule matematice resursele de oxigen, hrană şi tehnologii, puse la dispoziţia acestei misiuni care se doreşte autosuficientă.

Mars One este un proiect lansat de cofondatorul şi PDG-ul companiei, olandezul Bas Lansdorp, care are ca scop trimiterea în 2024 a primei echipe de patru voluntari pentru colonizarea planetei Marte, fără întoarcere, după o călătorie de şapte luni.

Într-o reacţie apărută în revista Popular Science, Lansdorp a respins cifrele raportului, susţinând că studiul a folosit date incomplete. El a admis totuşi că trimiterea la timp a pieselor de schimb care să le înlocuiască pe cele ieşite din funcţiune constituie o problemă. "Au dreptate, cea mai mare provocare a Mars One este păstrarea tuturor echipamentelor în stare de funcţionare , spune Lansdorp.

Peste 200.000 de persoane din 140 de ţări s-au înscris ca voluntari pentru a face parte din acest proiect faţă de care mulţi sunt sceptici, dar care se bucură de sprijinul laureatului olandez al premiului Nobel pentru Fizică în 1999, Gerard t Hooft.

În luna iunie s-a semnat un acord cu firma Endemol, care realizează emisiuni de reality-show, pentru filmarea procesului de selecţie şi instruire a voluntarilor, încheie AFP.
www.gandul.info

Articole similare :
comments powered by Disqus