Stiri de ultima ora

Prinţul Harry a dat în judecată mai multe tabloide britanice: ce acuzaţii face

Prinţul Harry a dat în judecată mai multe tabloide britanice: ce acuzaţii face
Monden
Prinţul Harry (35 de ani) i-a dat în judecată pe proprietarii tabloidelor britanice The Sun şi Daily Mirror pentru încălcarea vieţii private şi pentru că i-ar fi interceptat ilegal mesajele din telefon.

La doar câteva zile după ce sale, Ducesa Meghan, Ducele de Sussex a dat în judecată mai multe tabloide din Marea Britanie pentru presupuse interceptări telefonice ilegale şi încălcarea vieţii private, scrie News.ro .

Un purtător de cuvânt de la Palatul Buckingham a confirmat faptul că cererile „cu privire la interceptarea ilegală a mesajelor vocale“ au fost depuse la tribunal.

La doar câteva zile după ce Harry a lansat un atac dur împotriva tabloidelor britanice, în contextul în care soţia sa, Meghan Markle, Ducesa de Sussex, a făcut plângere în instanţă faţă de Mail on Sunday, susţinând că ziarul a publicat, fără drept, o scrisoare pe care i-a trimis-o tatălui ei.

Un purtător de cuvânt al companiei care deţine The Sun, News Group Newspapers (NGN), deţinută de Rupert Murdoch, a confirmat pentru CNN o astfel de plângere din partea Ducelui de Sussex, fără să comenteze situaţia.

Un reprezentat al Reach plc, din care The Mirror face parte, a spus că ştie de demersurile ducilor, dar că nu a primit încă nicio notificare.

The Guardian, care citează surse de la Palatul Buckingham, scrie că, într-adevăr, au fost depuse plângeri la Înalta Curte cu privire la „interceptarea ilegală a mesageriei vocale“. Nu există informaţii cu privire la pretenţiile Ducilor de Sussex.

În urmă cu câteva zile, Prinţul Harry a anunţat că va adopta o poziţie fermă faţă de tratamentul „nemilos“ pe care soţia sa Meghan Markle l-a primit din partea tabloidului britanic Mail on Sunday şi îl va da în judecată. 

„Din nefericire, soţia mea a devenit una dintre recentele victime ale unui tabloid britanic care duce campanii împotriva unor persoane fără a se gândi la consecinţe - o campanie nemiloasă care a escaladat în ultimul an, în timpul sarcinii sale şi în timpul creşterii fiului nostru“, a spus Harry într-un comunicat. 

„Mi-am pierdut mama (în timp ce fugea de presă – n.r.) şi acum o privesc pe soţia mea cum cade victimă aceloraşi forţe puternice“, a spus Ducele de Sussex. 

Prinţesa Diana, prima soţie a Prinţului Charles, a murit la vârsta de 36 de ani, pe 31 august 1997, după ce limuzina în care se afla alături de iubitul său, Dodi al-Fayed, s-a izbit de un parapet într-un pasaj din Paris în timp ce era urmărită de presă. 

Ostilităţile dintre Harry şi presa de tip tabloid au degenerat de la începutul relaţiei sale cu Meghan Markle.

Meghan Markle şi Prinţul Harry au fost puşi tot mai des într-o lumină proastă de tabloidele britanice. Recent, aceştia au fost criticaţi , pe care presa le-a estimat la 2,7 milioane de euro, sumă suportată de contribuabilii britanici. 

În urmă cu câteva luni,  Meghan Markle a fost criticată şi pentru pretenţiile pe care le-a avut în turneul Wimbledon 2019 , unde a încurajat-o din tribune pe buna sa prietenă, tenismena Serena Williams (37 de ani). 

Şi sora ei vitregă a criticat-o dur,şi că „a făcut de ruşine numele familiei“, într-un interviu acordat publicaţiei  The Daily Star . Nu este singura de această părere. Lady Colin Campbell, una dintre cele mai cunoscute biografe regale,  şi o acuză pe aceasta că „se comportă precum o celebritate“, deşi nu a fost una nici când era actriţă.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus