Stiri de ultima ora

Prinţul Charles l-a vizitat pe tatăl său Philip la spital

Prinţul Charles l-a vizitat pe tatăl său Philip la spital
Monden
Prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic, l-a vizitat sâmbătă pe tatăl său, prinţul Philip, la spitalul din Londra în care soţul reginei Elizabeth a II-a este internat ca măsură de precauţie, după ce s-a simţit rău în urmă cu câteva zile.

Potrivit bbc.com, prinţul Charles a petrecut aproximativ 30 de minute în spital, sâmbătă după-amiază.

Vineri, Palatul Buckingham a anunţat că prinţul Philip, soţul în vârstă de 99 de ani al reginei, va rămâne în weekend în spital, ca măsură de "precauţie". Prinţul Philip a fost internat la spitalul King Edward VII, marţi seară, după ce s-a simţit rău.

La începutul lui ianuarie, suverana britanică în vârstă de 94 de ani şi soţul ei au primit prima injecţie de vaccin contra coronavirusului, la Castelul Windsor, în vestul Londrei, unde au rămas în timpul izolării în vigoare în Marea Britanie.                

Philip, care va împlini 100 de ani la 10 iunie, a fost internat patru zile în decembrie 2019 pentru a fi ţinut sub supraveghere şi pentru tratamentul unei afecţiuni anterioare. A fost externat în Ajunul Crăciunului şi dus la Sandringham pentru sărbătorile petrecute împreună cu regina.

El a suferit de mai multe boli de-a lungul anilor, fiind tratat şi de blocarea unei artere coronariene la spitalul Papworth din Cambridgeshire în decembrie 2011. Prinţul a mai fost în spital şi pentru o infecţie la vezică în iunie 2012, când a fost nevoit să lipsească de la Jubileul de diamant al reginei.

În anii următori, a fost tratat pentru probleme abdominale şi de auz. Toate aceste probleme medicale au dus şi la retragerea sa din viaţa publică în 2017.

Cel mai recent eveniment public la care a participat a avut loc în luna mai 2019. El a luat parte la nunta fiicei prinţilor de Kent, Lady Gabriella Windsor.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus