Stiri de ultima ora

Primul politician care o critică public pe Madonna pentru gestul de pe scena Eurovision din Tel Aviv

Primul politician care o critică public pe Madonna pentru gestul de pe scena Eurovision din Tel Aviv
Monden
Ministrul israelian al Culturii, Miri Regev, a criticat-o pe Madonna (60 de ani) pentru mesajul politic prezentat pe scena finalei Eurovision 2019, care s-a desfăşurat pe 18 mai la Tel Aviv.

Madonna a fost invitatul special al finalei Eurovision 2019 din Tel Aviv şi, în stitlul caracteristic, a oferit unul dintre cele mai controversate momente din istoria evenimentului. 

  Toate prestaţiile din finala Eurovision 2019 pot fi văzute AICI. 

Deşi regulamentul competiţiei interzice clar declaraţiile politice, în coregrafia pentru piesa „Future“, . Dansatorii au purtat măşti de gaze, iar doi dintre ei, care s-au ţinut de mână, au avut pe spate câte un steag - unul israelian şi unul palestinian.

Ministrul israelian al Culturii, Miri Regev, a reacţionat în urma gestului îndrăzneţ făcut de artistă şi a criticat-o pe Madonna pentru mesajul politic. 

„A fost o greşeală. Nu se poate să implicăm politica într-un eveniment cultural, cu tot respectul pentru Madonna“, a spus Regev la o reuniune a miniştrilor, relatează AFP, citat de news.ro. 

Întrebată de jurnalişti în legătură cu momentul prezentat de Madonna, Miri Regev, care nu a fost prezentă la finala Eurovision 2019, a criticat şi reţeaua israeliană Kan pentru că a arătat drapelele Palestinei pe ecran, ceea ce nu ar fi trebuit.

De altfel, nici EBU, organizatorul Eurovision, nu s-a arătat prea încântat şi s-a delimitat imediat de momentul Madonnei, anunţând că acesta nu a fost inclus în repetiţiile pentru care şi-a dat acordul. 

„În transmisia live a finalei Eurovision 2019, doi dintre dansatorii Madonnei au afişat pentru un scurt moment steagurile Israelului şi Palestinei. Acest element al actului artistic nu a făcut parte din repetiţiile pentru care EBU şi-a dat acordul. Eurovisionul este un concurs apolitic, iar Madonnei i-a fost adus la cunoştinţă acest lucru“, a declarat un reprezentant EBU. 

Un mesaj politic a existat şi la anunţarea rezultatelor, în momentul în care s-au anunţat punctele pentru Islanda membrii grupului Hatari afişând fulare pe care scria Palestina.

Pe de altă parte, Madonna a fost lăudată de fani pentru „apelul la pace“. „Hai să lăsăm de-o parte calităţile vocale ale Madonnei şi să ne concentrăm mai bine pe declaraţia ei politică împotriva modului în care sunt trataţi palestinienii de către ţara-gazdă care a plătit milioane de dolari pentru a o aduce pe scenă“, „Madonna s-a dus la cel mai mare eveniment din Israel doar pentru a arăta steagul palestinian. O iubim!“, „Puteţi să-i iubiţi sau să-i urâţi interpretarea, dar Madonna şi-a făcut auzită părerea, ceea ce e grozav“.

Momentul Madonnei la 02.45.00

Gestul Madonnei vine după ce decizia ei de a cânta pe scena din Tel Aviv a fost intens criticată, iar mai mulţi colegi de breaslă i-au cerut să-şi anuleze apariţie. Mai mult, solistul trupei scoţiene Primal Scream, Bobby Gillespie, a atacat-o dur pe Madonna, .

Peste 100 de artişti din întreaga lume, între care Roger Waters şi Peter Gabriel, au semnat  o scrisoare deschisă în care îndemnau oamenii să boicoteze evenimentul  în semn de protest faţă de politicile Israelului faţă de palestinieni.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus