Stiri de ultima ora

O nouă scenă la Summer Well, pe care vor urca artişti ca Lady Leshurr, Little Simz, Subcarpaţi

O nouă scenă la Summer Well, pe care vor urca artişti ca Lady Leshurr, Little Simz,
Subcarpaţi
Monden
Lady Leshurr , Little Simz şi proiectul „Culese din Cartier” - Subcarpaţi, Cred Că Sunt Extraterestru, Fraţii Grime, Fantome, Basska, Argatu’ şi Moş Martin, Celula de Criză şi Hanu’ cu Bragă - sunt numele confirmate pentru o nouă scenă la Summer Well, care se va desfăşura în 11 şi 12 august pe domeniul Ştirbey din Buftea.

Producător şi interpret, Lady Leshurr domină scena rap britanică. E peste tot în ultimii ani, de la primele pagini din presa insulară la afişele celor mai mari festivaluri. Viralizarea seriei sale freestyle, Queen s Speech (118 milioane vizualizări cumulate pe YouTube), a propulsat-o în atenţia fanilor şi i-a atras laudele criticii de specialitate: „Strălucit! Cel mai bun freestyle din 2015" (Spin). Născută în Birmingham, şi-a transformat pasiunea pentru poezie în premisele unei carierei muzicale. A ales rapul. Primul său mixtape a fost scos sub numele Lady L, la 14 ani. Pe-atunci, lăsa copii în autobuze în speranţa că oamenii o vor asculta. Ulterior, o parodie pe YouTube a piesei " Look At Me Now " (Chris Brown & Busta Rhymes, azi amândoi mari fani Leshurr) atinge 100.000 de vizualizări  în doar jumătate de zi şi îi aduce o ofertă de contract de la Atlantic Records, pe care o refuză. În 2016, Lady Leshurr e implicată în proiectul RBMA UK Tour, Girls in Grime , produs la Red Bull Studios din Londra. Lirismul, versurile acide, inteligente, prezenţa scenică incendiară o transformă în genul de artist care face publicul să explodeze.

Londoneza Little Simz are o ascensiune surprinzătoare în peisajul hip-hop din UK. La doar 11 ani, ridica audienţa în picoare pe scena şcolii Islington Academy, aceeaşi şcoală pe care a urmat-o şi Leona Lewis. Scoate piese pe bandă rulantă de la 16 ani. Debutează în 2010 cu mixtape-ul Stratosphere. Mixul BLANK CANVAS e lansat în premieră internaţională pe blogul lui Jay Z în 2013. Înşiră colaborări după colaborări cu nume de referinţă şi primeşte recenzii entuziaste de la colegi de breaslă precum Dizzee Rascal sau Kendrick Lamar, care îi aplaudă talentul excepţional în 2015, când Simz face echipă cu ScHoolboy Q în turneul său Oxymoron din UK. Acelaşi an marchează lansarea primului său album, , sub label-ul Red Bull Music Publishing, un disc ce explorează la un nivel profund succesul, creşterea, dar şi dezavantajele popularităţii. “Stillness in Wonderland”, albumul său lansat la finalul anului 2016, inspirat de “Aventurile lui Alice în Ţara Minunilor” este susţinut de o carte de benzi desenate şi o expoziţie de artă. În 2017, cântă în deschiderea Gorillaz în turneul lor Humanz Tour. Simz nu aşteaptă însă neapărat colaborări sau orice alt tip de ajutor din partea industriei. Ea-şi vede de drum în propriul său fel. Influenţele din copilărie, perioadă de care nu e foarte departe, Missy Elliott, Lauryn Hill, Tupac, Nas, Jay-Z, se regăsesc în continuare în sound-ul ei, pe care artista îl descrie atât rap, cât şi experimental, ilustrat de exemple precum sumbrul Dead Boy sau Gratitude . 

Subcarpaţi revine pe scena Red Bull Music cu show-case-ul “ Culese din cartier ”. Un grup de prieteni care fac muzică şi care încercă să descopere puţin câte puţin "cine suntem noi, faţă în faţă cu muzica tradiţională, faţă în faţă cu viaţa de zi cu zi“ - ei sunt cei care sapă mai adânc în moştenirea lăsată de cei care au locuit pe aceste meleaguri, indiferent de etnie sau de naţionalitate. Sunt Subcarpaţi, Cred Că Sunt Extraterestru, Fraţii Grime, Fantome, Basska, Argatu’ şi Moş Martin, Celula de Criză şi Hanu’ cu Bragă şi vin la Red Bull Music duminică, pe 11 august, cu o producţie specială. Lady Leshurr şi Little Simz vor intra pe scena Red Bull Music sâmbătă, pe 11 august.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus