Stiri de ultima ora

O ţară şi-a anunţat retragerea de la Eurovision după trei victorii: de ce s-a luat această decizie

O ţară şi-a anunţat retragerea de la Eurovision după trei victorii: de ce s-a luat această decizie
Monden
După recitalurile din finala Eurovision 2017, reprezentantul televiziunii naţionale a Israelului a anunţat că ţara sa nu va mai participa la concurs.

„De 44 de ani, Israelul participă la Eurovision şi a câştigat de trei ori, dar seara aceasta este ultima pentru noi. În curând, IBA va încheia pentru totdeauna transmiterea acestui concurs“, a spus reprezentantul postului, Ofer Shalom, în momentul anunţării voturilor.

Vestea a venit după ce, săptămâna trecută guvernul lui Benjamin Netanyahu a anunţat că va închide postul public de televiziune.

IBA, care a fost înfiinţată în urmă cu 49 de ani, va fi înlocuită cu un nou post de televiziune, Kan, începând de săptămâna viitoare, scrie „Sunday Express“. Kan nu va transmite ştiri, astfel că nu va putea adera la European Broadcasting Union, aceasta fiind condiţia participării la Eurovision.

Reprezentantul de anul acesta al Israelului a fost Imri Ziv, în vârstă de 25 de ani, care s-a clasat pe locul 23, cu 39 de puncte.

Marea Britanie, de asemenea, este posibil să nu mai facă parte din grupul marilor plătitoare.

Rezultatele Eurovision 2017 

România, reprezentată de Ilinca şi Alex Florea, cu piesa „Yodel It!“, a ocupat poziţia a şaptea în clasamentul final Eurovision 2017, cu 282 de puncte, iar Republica Moldova, reprezentată de Sunstroke Project, cu melodia „Hey Mamma“, a ocupat locul al treilea, cu 374 de puncte. Portugalia a câştigat finala, sâmbătă seară, cu melodia „Amar Pelos Dois“, interpretată de Salvador Sobral, obţinând 758 de puncte.

După votul juriilor, România se afla pe locul al 15-lea şi a primit din partea publicului 224 de puncte.

La rândul ei, România a dat punctajul maxim Olandei. Juriul de specialitate, format din Luminiţa Anghel, Mihai Trăistariu, Tavi Colen, Paula Seling şi Cezar Ouatu, a acordat piesei care a reprezentat Republica Moldova opt puncte.

În acest an, Austria, Danemarca şi Marea Britanie au aniversat 60 de ani de la prima participare la Eurovision Song Contest, în 1957.

Eurovision 2017 s-a desfăşurat sub sloganul „Celebrate diversity“, în Kiev, unde a mai avut loc în anul 2005.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională anuală, la care participă ţările ce deţin statutul de membru activ în cadrul European Broadcasting Union (EBU), cea mai importantă asociaţie a posturilor publice de televiziune din Europa. Concursul a fost transmis în fiecare an de la inaugurarea sa în 1956 şi este unul dintre cele mai longevive programe de televiziune din lume. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus