Stiri de ultima ora

Natalie Portman, dezvăluiri despre Hollywood: „Am o sută de poveşti. Am fost hărţuită sau discriminată în aproape toate proiectele la care am lucrat“

Natalie Portman, dezvăluiri despre Hollywood: „Am o sută de poveşti. Am fost hărţuită sau discriminată în aproape toate proiectele la care am lucrat“
Monden
Actriţa Natalie Portman (36 de ani), laureată a premiului Oscar, a mărturisit că a fost discriminată sau hărţuită sexual în aprope toate proiectele la care a lucrat, povestind câteva dintre experienţele neplăcute prin care a trecut.

Într-un interviu pentru „The Vulture“ , Natalie Portman s-a declarat norocoasă că nu a fost niciodată agresată sexuală, însă a subliniat că are „o sută de poveşti“ despre cum a fost tratată necorespunzător de către bărbaţii din industria cinematografică. 

Actriţa recunoaşte că hărţuirea sexuală la Hollywood a fost acceptată ca atare de multe femei cărora li s-a indus ideea că face parte din „procesul“ construirii unei cariere. Portman mai spune că actriţele sunt deseori puse într-o poziţie din care le este imposibil să vorbească despre experienţele îngrozitoare la care sunt supuse. 

„Cred că prima reacţie pe care am avut-o când am văzut toate aceste femei vorbind public a fost: «Wow! Sunt atât de norocoasă că nu mi s-a întâmplat aşa ceva!» Apoi, reflectând, mi-am dat seama că nu am fost niciodată agresată, dar am fost discriminată şi hărţuită în aproape toate proiectele la care am lucrat vreodată. Am trecut de la «nu am nicio astfel de poveste la am o sută de poveşti». Şi cred că foarte mulţi oameni au simţit acest lucru, pentru că până acum am tratat totul ca fiind «parte a procesului»“, a explicat Natalie Portman. 

Întrebată de propriile experienţe neplăcute, Portman a povestit cum a reuşit să scape de un producător care i-a făcut o propunere indecentă: „Un producător m-a invitat să călătoresc la bordul avionului său privat până la destinaţia la care oricum trebuia să ajung. Şi m-am gândit de ce nu? De ce nu aş accepta un zbor într-un avion privat, cu un grup mare de oameni? Ei bine, eram doar noi doi şi aranjase un pat. Nu s-a întâmplat nimic. Nu am fost agresată. I-am spus: «Acest lucru nu mă face să mă simt confortabil». Mi-a respectat părerea, dar a fost ceva total greşit. E un lucru inacceptabil şi manipulator. Eram speriată. Dar femeile sunt în general speriate şi când merg noaptea singure pe străzi. Şi nu sunt sigură că bărbaţii sunt conştienţi de acest lucru. Simţi pur şi simplu că nu eşti în siguranţă, că trupul tău e în pericol.“

Natalie Portman a subliniat că întreaga sa carieră a fost marcată de faptul că oamenii s-au concentrat mai mult asupra corpului ei decât asupra talentului. Actriţa a recunoscut că în primii ani ai carierei sale a refuzat numeroase roluri de teama de a nu fi obiectificată: „A existat o perioadă în care am fost reticentă să filmez orice scene sexuale sau care includeau săruturi. Eram speriată de ce reacţii vor avea oamenii.“

Actriţa i-a lăudat însă pe câţiva dintre regizorii alături de care a jucat de-a lungul timpului – Pablo Larrain („Jackie“), Darren Aronofsky („Black Swan“) şi Mike Nichols („Closer“, „The Seagull“) – pentru că i-au ascultat şi apreciat opinia. În acelaşi timp, fără a da nume, Natalie Portman a dezvăluit că un regizor i-a spus că este „obositoare“.

„Sunt obositoare pentru că îmi spun părerea despre propriul meu job? Dar faţă de actori avea o cu totul altă atitudine. La un moment dat, unul dintre colegii mei bărbaţi s-a ridicat în mijlocul întâlnirii şi i-a spus: «Ştii ceva? Nu asculţi nimic din ce îţi spune ea, dar pe mine mă asculţi deşi spunem aproape acelaşi lucru»“, a povestit actriţa. 

Actriţă, regizoare şi producătoare de film, Natalie Portman a debutat în 1994 cu rolul adolescentei rebele din filmul „Léon“, al lui Luc Besson, în care a jucat alături de Jean Reno. A continuat cu partituri în filme precum „Visând la Beverly Hills“, „Ispita/ Closer“ (2004), pentru care a câştigat un Glob de Aur şi a fost nominalizată la Oscar, „Fantomele lui Goya“ (2006) şi „V de la Vendetta“ (2006). 

Natalie Portman a jucat în 2009 în thrillerul psihologic „Lebăda neagră/ Black Swan“, în care a interpretat rolul unei balerine cu tendinţe de automutilare. Pentru acest rol, a fost recompensată cu premiul Oscar, dar şi cu un Glob de Aur şi premiul BAFTA pentru cea mai bună actriţă în rol principal.

În cel mai recent film, „Jackie“ (2016), a portretizat-o pe fosta Primă Doamnă a SUA Jacqueline Kennedy şi a primit nominalizări la Oscar, BAFTA şi Globul de Aur. 

În ultimii ani, Portman a jucat în mai multe filme de genuri diferite, printre care comediile „Măria Ta/ Your Highness“ şi „Fără obligaţii/ No Strings Attached“, filmul de acţiune„Thor“ şi drama „Hesher“. De asemenea, Portman a apărut în trei dintre filmele „Star Wars“.

Vedeta americană a regizat filmul „A Tale of Love and Darkness“, după cartea omonimă a autorului israelian Amos Oz.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus