Stiri de ultima ora

Natalie Portman a refuzat premiul Genesis şi a fost criticată de ministrul israelian al Culturii: cum şi-a motivat actriţa decizia

Natalie Portman a refuzat premiul Genesis şi a fost criticată de ministrul israelian al Culturii: cum şi-a motivat actriţa decizia
Monden
Actriţa americană de origine israeliană Natalie Portman a refuzat premiul Genesis, în valoare de 1 milion de dolari, care recompensează în fiecare an personalităţi ce, prin activitatea lor, aduc un omagiu statului Israel şi iudaismului. Pentru acest gest, actriţa a fost criticată de Ministrul israelian al Culturii, Miri Regev.

Ministrul israelian al Culturii, Miri Regev, a criticat-o pe actriţa Natalie Portman pentru că a refuzat să primească un premiu din cauza politicii duse de statul din Orientul Mijlociu, scrie The Hollywood Reporter.

„Am fost întristat să aflu că Natalie Portman a căzut în mâinile susţinătorilor BDS (mişcarea anti-israeliană Boycott, Divestment and Sanctions, n.r.). Natalie, actriţă israeliană, născută în Israel s-a alăturat acum celor care spun despre succesul şi minunea renaşterii Israelului ca fiind o «poveste a întunericului»”, a spus Regev.

El a făcut referire la debutul regizoral al actriţei „A Tale of Love and Darkness” din 2015, o adaptare după romanul autobiografic al lui Amos Oz, împuşcat la Ierusalim.

Portman trebuia să îşi ridice premiul Genesis, însă joi a anunţat printr-un reprezentant că îl refuză. „Recentele incidente din Israel au fost foarte stresante pentru ea şi nu se simte confortabil să participe la niciun eveniment public în Israel”.

În acelaşi timp, grupul activist pro-palestinian BDS a lăudat acţiunea lui Portman, care nu este o susţinătoare a prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu. 

Premiul Genesis, în valoare de 1 milion de dolari, recompensează personalităţii recunoscute la nivel mondial pentru munca lor şi care au inspirat pe alţii prin dăruirea faţă de comunitatea evreiască şi statul Israel. Premiul este acordat de Genesis Prize Foundation.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus