Stiri de ultima ora

NĂSCUTE PE 9 IULIE: Trei CÂNTĂREȚE cu SUCCES pe scenă și GHINION în viața personală

NĂSCUTE PE 9 IULIE: Trei CÂNTĂREȚE cu SUCCES pe scenă și GHINION în viața personală
Monden
NĂSCUTE PE 9 IULIE: Trei CÂNTĂREȚE cu SUCCES pe scenă și GHINION în viața personală

S-au născut în aceeași zi, 9 iulie , și sub aceeași stea norocoasă, care le-a desenat o carieră fără egal, transformându-le în adevărate legende ale muzicii ușoare românești. Viața lor profesională a strălucit, însă în plan personal toate au întâmpinat greutăți și au trecut prin drame care le-au marcat. Este vorba de Angela Similea , Mirabela Dauer și Margareta Pâslaru , iar povestea  lor o deapănă Libertatea .

Născută pe 9 iulie 1943 la București, Margareta Pâslaru și-a deschis aripile către artă în 1958, când a debutat în muzică la Casa de Cultură Grivița Roșie, acompaniată de Paul Ghentzer. Trei ani mai târziu, regretatul Liviu Ciulei o invita la o audiție la Teatrul Bulandra, înlesnindu-i astfel intrarea în teatru, iar în 1968, juriul internațional al Festivalului Internațional Cerbul de Aur (aflat la prima ediție) îi oferea Mențiunea Cerbul de Aur, confirmându-i astfel statutul de stea a muzicii. Deși a fost una dintre cele mai îndrăgite cântărețe din perioada comunismului  în 1983 a plecat în America.

Citește și: Abia se POCĂISE și-au săltat-o procurorii: Iubita unui manelist celebru, la DIICOT!  

După 1990, Margareta Pâslaru s-a întors în țară, dar fiica sa, Ana Maria, a ales să rămână peste Ocean și să-și întemeieze o familie. Viața personală a Margaretei Pâslaru a fost presărată de drame. În copilărie a suferit enorm din pricina divorțului. Al doilea lucru care a marcat-o – la modul negativ – a fost moartea tatălui ei pe când artista avea doar 18 ani.

Cântăreața a explicat, cu ani în urmă, că tocmai din pricina faptului că a suferit în copilărie și că a simțit lipsurile acelei perioade vrea acum să ajute copiii, dar și adulți defavorizați. De ceva vreme, este implicată în numeroase acțiuni caritabile. Cu ele își umple timpul de când distanța a despărțit-o de fiica ei, iar soțul, după 38 de ani fericiți împreună, a plecat în lumea celor drepți. 

Margareta Pâslaru va împlini duminica viitoare 74 de ani

Născută pe 9 iulie 1946 în comuna 1 Decembrie din județul Ilfov, Angela Similea a fost cel mai mare din cei trei copii ai cuplului Petre și Gherghina Similea. Atracția pentru muzică a manifestat-o încă din copilărie, dar părinții nu au susținut-o și intenționa să urmeze Facultatea de Medicină. În timpul liceului, a fost “deturnată” însă de la acest traseu, după ce a fost descoperită de profesorul de muzică Marin Teofil. Primul succes l-a obținut la Festivalul Internațional Cerbul de Aur din anul 1970: Cerbul de Argint. Au urmat numeroase premii la festivaluri importante, apariții la emisiuni de televiziune de mare succes, apariții în filme și melodii care au ajuns rapid la inimile publicului și care au încântat generații după generații de români.

Citește și: Cristian Pomohaci, comportament REVOLTĂTOR! CE GROZĂVII a mai făcut preotul: Până și clericii au fost ȘOCAȚI! (FOTO)

Angela Similea și-a croit o carieră fabuloasă, dar n-a avut parte de o viață sentimentală pe măsură. Cea mai lungă dintre căsniciile sale – patru la număr – cu un om de afaceri olandez, Jan David Hilgen, a fost traumatizantă. În volumul cu caracter biografic “Angela – cântec și rugă”, artista povestește cu lux de amănunte cum s-a desfășurat relația ei tumultuoasă cu Jan: a dragoste la prima vedere ajunsă o căsnicie toxică în care era umilită și care a durat 17 ani, până în 1991.

În afară de Jan Hilgen, cântăreața a mai fost căsătorită cu Andi Constantin (electrician), cu Sorin Movileanu (chitarist) și cu Victor Surdu (om politic). A avut însă un singur copil, Sorin, conceput cu al doilea soț, Sorin Movileanu, dar adoptat de al treilea bărbat al său, Jan Hilgen.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus