Stiri de ultima ora

„Monştri.“, de Marius Olteanu, cel mai bun film de debut la International Film Festival of India VIDEO

„Monştri.“, de Marius Olteanu, cel mai bun film de debut la International Film Festival of India VIDEO
Monden
„Monştri.“, de Marius Olteanu, a fost desemnat, joi seară, cel mai bun film de debut al celei de-a 50-a ediţii International Film Festival of India care a avut loc în Goa, între 20 şi 28 noiembrie.

Prezentat în premieră la Berlinală, lungmetrajul a mai câştigat premiul Zilele Filmului Românesc pentru debut la cea de-a 18-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, Golden Mimosa pentru Cel mai bun scenariu la Herceg Novi şi Marele Premiu la Sofia.

O producţie a Parada Film şi Wearebasca, „Monştri.“ prezintă o zi, posibil ultima, din viaţa unui cuplu. Dana (Judith State) şi Arthur (Cristian Popa) se află în faţa celei mai importante decizii. Ea caută confirmări. El caută companie. Împart acelaşi pat de ani buni, dar de ceva vreme nu par să mai meargă pe acelaşi drum.

Din distribuţie mai fac parte actorii Şerban Pavlu, Dorina Lazăr şi Alex Potocean.

Filmul a avut premiera în România la finalul lunii septembrie, iar din 18 decembrie va rula pe marile ecrane din Franţa.

Lungmetrajul urmează să fie prezentat în cadrul secţiunii Panorama Contemporaneo Internacional, la Havana Film Festival.

„Monştri.“ spune povestea a 24 de ore din viaţa unui cuplu, Dana (Judith State) şi Arthur (Cristian Popa), care, pentru toţi cei din jur, pare perfect. Povestea a pornit de la scurtmetrajul lui Olteanu, din 2015, „Scor alb”, care şi-a lăsat spectatorii cu prea multe întrebări, aşa că se cerea o dezvoltare a poveştii. Pe scurt, „Monştri.“ este o poveste de dragoste, dar una răsturnată, care implică viziunea ei, a lui, dar şi a celor doi, împreună.  „E o poveste de dragoste, până la urmă asta a fost şi partea care m-a interesat. Ce faci în momentul în care iubeşti pe cineva care nu e compatibil cu tine 100%? Renunţi sau nu renunţi?”, explică regizorul Marius Olteanu.  

Într-un interviu pentru „ Adevărul“, Marius Olteanu a povestit cum împreună cu echipa lui a trecut prin multe pentru ca scenariul să devină filmul pe care îl vedem pe marile ecrane, cum ar fi schimbarea aproape în întregime a castingului iniţial, şi poate mai important, să creeze, împreună cu actorii, personaje de care spectatorul să se ataşeze într-un fel sau altul. 

Marius Olteanu este absolvent al Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L Caragiale” (2004) şi National Film and Television School, Marea Britanie (2008). Prin intermediul scurtmetrajelor sale, în calitate de scenarist şi regizor, Marius Olteanu prezintă conflictul dintre viaţa privată şi cea socială şi limitările pe care acesta ni le impune.

Cele mai recente filme ale sale: „Scor alb” (2015)- de la care a pornit ideea filmului „Monştri.” şi „No Man’s Land”, au fost selectate la peste 30 de festivaluri, printre care: Busan International Film Festival, Tallinn Black Nights Film Festival, Festival International du Film Francophone de Namur, TIFF.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus